کابینه بلاتکلیف و چالش جدید رأی اعتماد
به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، از سویی دولت هنوز گزینههایی به مجلس پیشنهاد نداده و از طرفی بهارستاننشینان اعم از موافق و مخالف استیضاح اخیر وزیر صمت؛ جملگی این دغدغه را دارند که گزینه بعدی دولت ضعیفتر از وزیر پیشین باشد.
زمان باقیمانده دولت برای معرفی وزرای جدید
یوسف نوری 14 فروردینماه گذشته از وزارت آموزش و پرورش استعفا داد؛ یعنی بیشتر از یک ماه از زمانی که رئیسجمهور رضا مرادصحرایی، رئیس دانشگاه فرهنگیان را به سرپرستی این وزارتخانه منصوب کرد، گذشته است.
با توجه به چینش و ترکیب اصلی تیم دولت در دو سال اول بازی، در آغاز نیمهی دوم دولت سیزدهم، کمتر کسی به نیمکتنشینان تیم ابراهیم رئیسی امیدی دارد. در همین باره یک نماینده مجلس اخیرا به طور رسمی اعلام کرده است: رئیسی، افراد ضعیفتر به مجلس معرفی نکند
از طرفی پس از مشکلات پیش آمده در حوزه معیشت و اقتصاد، خود دولت در سال نو و در تاریخ 22 فروردینماه، جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی را کنار گذاشت و محمد آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی سرپرست این وزارتخانه شد. بنابراین از مهلت سه ماههی معرفی وزیر برای این وزارتخانه نیز یک ماه گذشته است.
روزشمار وزارت صمت نیز که از هفته پیش آغاز شده.
نگرانی از ضعیفتر بودن گزینههای بعدی دولت
همان طور که یاد شد در هفتههای پیش رو دولت ناچار است 3 یا 4وزیر به مجلس شورای اسلامی معرفی کند که معرفی 4 وزیر برای ترمیم کابینه به هم ریخته و آشفته دولت، سنگ بزرگی برای ابراهیم رئیسی است و با توجه به عملکرد وی، چه بسا نشانه نزدن باشد. ازسویدیگر، با توجه به تقابل اخیر دولت و مجلس همسو و زاویه بهارستان با پاستور بر سر استیضاح، شاسیبلندها و …؛ چهبسا نمایندگان تاب تحمل تکرار ضعفهای وزرای دولت سیزدهم را نداشته باشند و به گزینههای بیبرنامه و فاقد رزومه پروپیمان و مرتبط با مسئولیت واگذار شده، اعتماد نکنند.
بنابراین در روزها و هفتههای آینده ثانیه شمار برای ابراهیم رئیسی به کار میافتد تا سریعتر، افراد کارآمد و شایستهای را برای تصدی وزارتخانههایی که با سرپرست اداره میشوند، به مجلس معرفی کند.
بحران مدیر داریم و مدیریت خوبی بر کشور حاکم نیست
با توجه به چینش و ترکیب اصلی تیم دولت در دو سال اول بازی، در آغاز نیمه دوم بازی دولت سیزدهم، کمتر کسی به نیمکتنشینان تیم ابراهیم رئیسی امیدی دارد. در همین باره یک نماینده مجلس اخیرا به طور رسمی اعلام کرده است: رئیسی، افراد ضعیفتر به مجلس معرفی نکند.
اخیرا نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی ساعاتی پس از کنار رفتن وزیر صمت، درباره نگرانیهای مجلس پس از استیضاح فاطمی امین گفت: «نگرانی ما در مجلس این است که نفر بعدی را که رئیسجمهور برای این وزارتخانه معرفی میکند، آدم توانمندی نباشد. باید وزیر قدرتمندی سرکار بیاید تا قیمت خودرو روند کاهشی پیدا کند.»
دغدغهای که معینالدین سعیدی نماینده چابهار نیز دارد و روز گذشته آن را با ایلنا درمیان گذاشت.
اعظمی ساردویی نماینده جیرفت نیز چنین ابراز نگرانی کرد که: «الان سه تا وزارتخانه وزیر ندارند. جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و حالا صمت و ما نگرانیم. چرا؟ چون تجربه ما این است که رئیسجمهور افرادی ضعیفتر از ضعیف به مجلس معرفی و پیشنهاد میکند.»
با توجه به تقابل اخیر دولت و مجلس همسو و زاویه بهارستان با پاستور بر سر استیضاح، شاسیبلندها و …؛ چهبسا نمایندگان تاب تحمل تکرار ضعفهای وزرای دولت سیزدهم را نداشته باشند و به گزینههای بیبرنامه و فاقد رزومه پروپیمان و مرتبط با مسئولیت واگذار شده، اعتماد نکنند
او درباره راهحل مجلس برای برطرف شدن این نگرانی میگوید: «اختیار با رئیسجمهور است که وزیر پیشنهاد بدهد، اما در نهایت این مجلس است که باید رای اعتماد بدهد. من راهکارم به رئیسجمهور این است که از همه سلیقهها انتخاب کند تا گزینههای بهتر و بیشتری داشته باشیم.»
او درباره نقش نمایندگان در بده بستان با وزیران برای چینش مدیران ادارات در حوزه انتخابیشان در عوض رای اعتماد نیز میگوید: «نمایندگان با این نوع عملکرد، خودشان پشیمان میشوند. چون با وزیران ضعیف، دوباره دولت و مجلس با یکدیگر چالش خواهند داشت. ما بحران مدیر داریم، و مدیریت خوبی بر کشور حاکم نیست. مدیران خوب انتخاب کنند تا در این شرایط حساس هزینه روی دست مملکت نگذارند. باید بعد از شش ماه، عملکرد مدیر ارزیابی و درصورت نامطلوب بودن، عزل شود. اگر میگویند مدیرانی از دولت قبل ماندهاند و ضعیف بودند، خب دولت فعلی چرا تا حالا چنین مدیری را عوض نکرده است؟»
احتمال پیشنهاد سرپرست وزارتخانهها به عنوان وزیر
با اینکه رئیسجمهور چندی پیش مطرح کرده بود که اگر وزیر و مدیری نتواند خواستههای دولت را به خوبی پوشش دهد، باید کنار رفته و جای خود را به فرد دیگری بدهد. اما همچنان این نگرانی وجود دارد که آیا خواستههای دولت نیز پایه و اساس واقعگرایانه دارند یا مانند نظریات اقتصادی پروفسور درخشان پدر معنوی تیم اقتصادی دولت، مبنایشان توهم ایدئولوژیک و ضدیت با غرب است؟
از سوی دیگر شنیده میشود وزرای برخی وزارتخانهها مثل ورزش و اقتصاد نیز در تیررس برکناری، استعفا و استیضاح مجلس قرار دارند. حتی در خصوص احسان خاندوزی نیز برخی شنیدهها حاکی از جمعآوری امضای استیضاح او در مجلس است. باید دید دولتی که در معرفی و پیشنهاد مدیران کارآمد و کاربلد برای وزارتخانههای کلیدی کشور ناتوان است، همچنان در را بر پاشنه فرافکنی میچرخاند و ضعفها را به آثار و عوارض عملکرد مدیران دولت قبل مربوط میداند!
گرچه گمانهزنی برخی تحلیلگران بر این است که رئیس دولت سیزدهم در اقدامی نه چندان بیسابقه، سرپرستهای کنونی را به عنوان وزیر به مجلس پیشنهاد میدهد؛ چنانچه محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور اخیرا درمورد وزارتخانههای آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی، گفته است: «به نظرم در نهایت همین کسانی که در حال حاضر سرپرستی این وزارتخانهها را برعهده دارند به عنوان وزیر معرفی خواهند شد.»
همهی اینها درحالیست که اگر مجلس هم به وزیران پیشنهادی رای اعتماد ندهد؛ بلاتکلیفی این وزارتخانهها ممکن است بیشتر به درازا بکشد.
برچسب ها :تیترنیوز ، رای اعتماد ، کابینه دولت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0