بنزین و چالش های دوباره قیمتی
به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز،
اخبار مربوط به جهش مصرف بنزین در نوروز امسال دوباره بازار گمانهزنیها درباره افزایش قیمت بنزین را داغ کرد.
شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران در نوروز اعلام کرد توزیع روزانه بنزین در نوروز امسال به ۱۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر در روز رسیده که حاکی از افزایش حدود ۲۰ درصدی مصرف بنزین در نوروز امسال است. بر پایه این گزارش، در روز ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ و آخرین روز پارسال، بیش از ۱۴۴ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این مقدار رکوردی بیسابقه در مصرف بنزین کل کشور بهشمار میآید. همچنین در ۱۰ روز پایانی منتهی به سال ۱۴۰۱ بهطور میانگین ۱۲۱.۸ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (۲۰ تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۰) با ۱۰۶.۹ میلیون لیتر، ۱۳.۹ درصد افزایش نشان میدهد. این گزارشها بازار شایعات افزایش قیمت بنزین در سال جدید را داغ کرد و در این میان اظهارنظر برخی نمایندگان مجلس هم به این شبهات دامن زد.
برای مثال سیدنظامالدین موسوی، نماینده مجلس، در توییتی در صفحه شخصی خود نوشته بود که «روشنکردن هر موتور تورمی جدید به هر بهانه خلاف عقل و منافع کشور و مردم است و افزایش قیمت بنزین به بهانه افزایش مصرف توصیه غیرعاقلانه این روزهای عدهای است که نه در مجلس و نه دولت طرفداری ندارد».
از آنسو مخالفان افزایش قیمت بنزین هم به مواردی مانند عقبماندگی تولید بنزین از مصرف آن، مصرف بالای خودروهای ایرانی و شمار بالای خودروهای فرسوده در کشور اشاره کردند و نوشتند که «بنزین ارزان در ایران» عوامفریبی است و اگر نسبت قیمت بنزین با دستمزدها قیاس شود مشخص میشود که قیمت بنزین در ایران ارزان نیست.
از آنسو برخی دیگر از نمایندگان مجلس هم احتمال افزایش قیمت بنزین را رد کردند.
به گزارش ایسنا رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مجلس درباره قیمت بنزین گفت: «دولت قصد افزایش قیمت بنزین را ندارد. اگر دولت میخواست قیمت بنزین را افزایش دهد، در لایحه بودجه آورده میشد و منابع حاصل از آن را برای هزینه بودجه ۱۴۰۲ میآورد. در کمیسیون انرژی مجلس نیز هیچ بحثی در این خصوص مطرح نشده و دولت نیز چنین موضوعی را مطرح نکرده است».
او تأکید کرده است: «برخی رسانهها با طرح احتمال افزایش قیمت بنزین میخواهند تنش درست کنند اما واقعیت این است که اگر دولت قصد افزایش بنزین را داشت در لایحه بودجه آن را لحاظ میکرد ولی چنین چیزی اصلا مطرح نشده است».
گذشته از این، در میانه زمستان سال گذشته برخی گزارشها از احتمال کمبود بنزین در نوروز سال ۱۴۰۲ خبر داده و افزایش مصرف بنزین را به قطعی برخی از جایگاههای سوخت CNG نسبت داده بودند.
در این زمینه علی زیار، قائممقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران در رابطه با این موضوع به مهر گفته بود که «صادرات بنزین بهصورت جدی وجود ندارد، زیرا افزایش ۲۱ درصدی مصرف در نوروز را پیشرو داریم؛ درصورتیکه چنین افزایش مصرفی وجود نداشت میتوانستیم نیمی از این سوخت را صادر کرده و ارزش افزوده داشته باشیم».
زیار ادامه داد: میانگین تولید بنزین در کشور بین ۱۰۷ تا ۱۰۴ میلیون لیتر در روز است اما این عدد متناسب با اورهالشدن پالایشگاهها متغیر است، برای مثال ستاره خلیج فارس در ماه آینده اورهال میشود که این موضوع باعث کاهش تولید روزانه میشود که ممکن است این عدد به ۹۸ میلیون لیتر در روز برسد. او تأکید کرده است که «هرساله در نیمه دوم کاهش مصرف بنزین را داشتیم اما در سال گذشته کشور با افزایش مصرف بنزین روبهرو شده است؛ بهطوریکه نسبت به سال گذشته افزایش ۲۱درصدی را نسبت به گذشته داشتهایم؛ بهطوریکه مصرف بنزین از ۸۴ میلیون لیتر به ۱۰۴ میلیون لیتر در روز رسیده است».
او ادامه داده که «معمولا رشد مصرف بنزین باید پنج تا هشت درصد باشد که ما علت آن را کرونا میدانیم که با یک حساب سرانگشتی متوجه میشویم هشت درصد یعنی هشتمیلیون لیتر معادل ۲۵۰ هزار بشکه یعنی ۱۰ میلیارد دلار که امکان سرمایهگذاری نیز وجود داشت».
زیار میزان مصرف بنزین در روزهای عادی سال را بهطور میانگین روزانه ۱۰۴ میلیون لیتر در روز دانسته است. درصورتیکه در ایام نوروز این عدد به ۱۲۶ میلیون لیتر میرسد.
او همچنین احتمال کمبود بنزین و واردات آن در نوروز سال ۱۴۰۲ را دور از ذهن ندانسته بود.
منبع: شرق
برچسب ها :تیترنیوز ، سهمیه بندی بنزین ، قیمت بنزین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0