تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
کد خبر : 18704

اتاق وضعیت حجاب باعث تحریک مردم و افزایش بی‌اعتمادی می‌شود

اتاق وضعیت حجاب باعث تحریک مردم و افزایش بی‌اعتمادی می‌شود
ستاد امر به معروف و نهی از منکر خبر از تشکیل «اتاق وضعیت حجاب» داد؛ طرحی که قرار است در آن ۸۰ هزار نیرو مشغول به کار شوند.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، ستاد امر به معروف و نهی از منکر خبر از تشکیل «اتاق وضعیت حجاب» داد؛ طرحی که قرار است در آن ۸۰ هزار نیرو مشغول به کار شوند. همین خبر باعث شد تا موجی از واکنش‌ها به وجود آید و پرسشی مهم مطرح شود؛ آنکه آیا چنین طرحی به شکاف‌های اجتماعی دامن می‌زند یا خیر و از طرفی آیا در آن ملاحظات امنیتی لحاظ شده است یا نه؟

جواد آرین‌منش، فعال سیاسی، درباره این موضوع به گفت: «ما هم شنیده‌ایم که دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از طرحی با عنوان اتاق وضعیت حجاب و عفاف سخن گفته است. طبق گفته‌ها، قرار است این طرح با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی و با مشارکت حدود هشتاد هزار نیروی آموزش‌دیده تحت عنوان آمران به معروف و ناهیان از منکر و همچنین ۴۵۰ مربی و ضابط فرهنگی‌ـ‌اجتماعی، برای مقابله با پدیدهه بدحجابی و بی‌حجابی و آنچه خودشان هجوم فرهنگی و جنگ شناختی دشمن می‌نامند، آغاز شود.

در این طرح، از ابزارهای هوشمند نیز استفاده خواهد شد. همه این اقدامات در حالی مطرح می‌شود که تجربه سال‌های پس از انقلاب نشان داده است روش‌های سلبی و قهری در حوزه فرهنگ، همواره ناموفق بوده‌اند. مسائل فرهنگی را نمی‌توان با شیوه‌های غیرفرهنگی و پلیسی حل کرد؛ چنین روش‌هایی نه در گذشته نتیجه داده‌اند و نه در آینده خواهند داد. ما بارها این مسیر را آزموده‌ایم و در هر بار با شکست مواجه شده‌ایم».

او ادامه داد: «موضوعی مانند حجاب، نیازمند کار فرهنگی عمیق و برنامه‌ریزی‌شده بلندمدت است؛ برنامه‌ای که باید از دوران کودکی آغاز شود و با همکاری خانواده‌ها، نظام آموزشی و نهادهای مدنی تداوم یابد تا به ثمر بنشیند. تجربه‌های گذشته نشان داده‌اند که برخوردهای سلبی با مسائل فرهنگی، نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی و مقاومت اجتماعی نداشته است. هنوز هم قانون مقابله با گیرنده‌های ماهواره‌ای به قوت خود باقی است، اما اجرای آن عملا ممکن نیست. دلیل این امر روشن است؛ آنکه زمانی که پیش از تصویب قوانین، درباره امکان اجرایی‌شدن آنها مطالعه و کار کارشناسی لازم انجام نمی‌دهیم، نتیجه‌ای جز شکست به‌دست نمی‌آید. نمونه دیگر، قانون حجاب و عفاف است که در مجلس تصویب شد اما شورای عالی امنیت ملی اجرای آن را متوقف کرد. اکنون در چنین شرایطی، جای تعجب است که یک مسئول استانی می‌خواهد برای کل کشور نسخه بپیچد».

آرین‌منش در پایان گفت: «بدیهی است که حجاب، یک ارزش دینی و فرهنگی است که در قرآن، سنت و سیره پیشوایان ما مورد تأکید قرار گرفته است؛ اما این مسئله ماهیتی فرهنگی دارد و باید با روش‌های فرهنگی حل شود. در غیر این صورت، تکرار تجربه‌های ناموفق گذشته تنها به هدررفت سرمایه‌های اجتماعی منجر خواهد شد. به نظر من، ایجاد اختلاف و شکاف در میان نیروهای اصولگرا نیز یکی از اهداف و توطئه‌های دشمن است. برخورد تند و تخریبی با چهره‌هایی مانند آقای باهنر -که عمر خود را صرف خدمت به انقلاب کرده، سال‌ها در مجلس حضور مؤثر داشته و برادر شهید است- به هیچ‌وجه به صلاح نیست. اگر چنین شخصیتی صرفا برای جلوگیری از تنش، پیشنهادی را مطرح می‌کند، نباید با رفتارهای خشن و غیرمنصفانه با او برخورد شود».

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.