تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۹:۰۸
کد خبر : 2808

پرونده ملی اکبر طبری؛ «توصیه‌های مقامات» و بهت مردم!

پرونده ملی اکبر طبری؛ «توصیه‌های مقامات» و بهت مردم!
اگر این ادعا که طبری بیشتر ۴۵ ماه حبس را در مرخصی بوده را به حساب بدخواهان و غرض‌ورزی بگذاریم، باید پرسید وقتی در کشور ما برای سرقت ۳ بسته بادام هندی توسط پدر ۴۵ ساله ۳ فرزند حکم ۱۰ ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق صادر می‌شود (حکم دادگاه در رسانه‌ها منتشر شد) چگونه طبری بعد از تنها ۴۵ ماه از زندان برون شده؟ آیا نمی‌توان مدعی شد که او تنها به اندازه سرقت ۱۴ بسته بادام هندی حبس کشید؟ آیا می‌توان از طریق بازی با کلمات حقوقی و پاسخ‌های عجیب مردم را قانع کرد؟

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، برخی پرونده‌های فساد، قتل و … در کشور‌های مختلف چنان ابعاد وسیعی می‌یابند که اصطلاحاً به آن‌ها «پرونده ملی» گفته می‌شود. دادگاه اکبر اتباعی طبری معاون اجرایی سابق قوه قضاییه که به مدت ۲۰ سال از مقامات ارشد این نهاد بود از جمله پرونده‌های ملی کشورمان خوانده می‌شود، پخش این دادگاه و اخبار آن از تلویزیون باعث شد تا در عصر شبکه‌های اجتماعی توجه ۸۵ میلیون ایرانی را به صورت کامل به خود معطوف دارد. حتی اخبار مربوط به نماینده دادستان در دادگاه و ادبیات خاص او نیز برای مردم جالب بود و  بازتاب قابل توجهی داشت.

در کیفر خواست طبری «متهم ردیف اول» خوانده شد، زاکانی شهردار تهران نیز از او به عنوان فردی یاد کرد که «دو رئیس قوه را بدبخت کرده است»

برخی اتهامات او در دادگاه اینگونه عنوان شد:

  1. مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در ارتشا، با وصف سردستگی
  2. اخذ رشوه از حسن نجفی به مبلغ بیش از ۸۰ میلیارد ریال وجه نقد
  3. اخذ زمین به مساحت ۳۰۰ متر مربع در خیابان کریم خان
  4. اخذ زمینی مشجر به مساحت هزار و ۶۵۷ متر مربع واقع در قریه نجار کلا لواسان
  5. اخذ آپارتمان اداری به مساحت ۱۰۸ متر مربع در مجتمع سانا قیطریه تهران
  6. تسهیل وجه نقد به مبلغ ۱۰۰ هزار یورو
  7. پولشویی از طریق تبدیل وجه نقد به سهام شرکت سیمان به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال
  8. دریافت رشوه از رسول دانیال زاده به مبلغ ۱۸۳ میلیارد و ۲۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال
  9. دریافت رشوه از مصطفی نیاز آذری
  10. اخذ رشوه به میزان ۵ قطعه زمین و یک ویلا در بابلسر
  11. معاوضه سه دستگاه آپارتمان مسکونی متعلق به رسول دانیال زاده که هر سه واقع در کامرانیه شمالی در ساختمان روما است
  12. دریافت رشوه از جلیل سبحانی
  13. پولشویی از طریق انتقال دو واحد آپارتمان در روما به فرهاد مشایخ
  14. پولشویی از طریق انتقال ویلای مصطفی نیاز آذری به خانم حکیمه شیرمحمدی
  15. جعل و استفاده از اسناد مجعول در پرونده مصطفی نیازآذری
  16. اعمال نفوذ با سوء استفاده از مستخدمین دولتی در پرونده رسول دانیال زاده
  17. دریافت ۳ واحد خانه در برج فلورا از رسول دانیال زاده
  18. اعمال نفوذ با سوء استفاده از روابط خصوصی از مستخدمین دولتی در پرونده داوودی سرخوش شهری و سایرین
  19. اعمال نفوذ در پرونده موضوع اتهامی وریا مولانایی
  20. تأثیر دادن نفوذ در اقدامات اداری در پرونده علی دیواندری
  21. گرفتن وعده و تعهد در پرونده سید هادی رضوی
  22. خرید زمین از حمید محمدی

روزنامه جمهوری اسلامی در واکنش به اطلاعیه آزادی طبری نوشت: «توضیحات مربوط به چرائی آزادی دانه درشت موردنظر و مطرح این روز‌ها را مردم خوانده و شنیده‌اند، ولی چنین توضیحاتی از نظر افکار عمومی در واقع توجیهات است. به صلاح قوه قضائیه نبود، ماجرای آزادی اکبر طبری که یکی از دانه درشت‌ترین‌های محکومین فساد در همین قوه است خاطر مردم را آزرده کند.

حتی صدای کیهان نیز درآمد و این روزنامه در مطلبی عنوان کرد: «محکوم متنفذی که در جلسه دادگاه دوستان خاص خود را به رخ می‌کشید که برای او چه‌ها می‌کنند، و قرار بود دیگر روی آرامش و زندگی لاکچری را نبیند و احتمالا تا پایان عمرش در دوران زندان به سر برد، اکنون با حکم قضایی بیرون از زندان منتظر تعیین تکلیف اعاده دادرسی در برخی اتهامات خود باشد با هر توضیحی از سوی مردم پذیرفتنی نیست. مردم می‌پرسند آیا چنین امتیاز‌هایی برای همه محکومان و در همه پرونده‌ها امکان‌پذیر است؟ این سؤال ذهن بسیاری از مردم را به خود مشغول کرده است که طبری چطور وثیقه ۳۰۰ میلیارد تومانی را تأمین کرده تا از زندان بیرون بیاید؟ آیا باز هم پای دوستان فداکار و ازخودگذشته وی در میان است؟ اصلا چه تضمینی وجود دارد محکومی که توانسته وثیقه ۳۰۰ میلیارد تومانی را تهیه کند و همچنان پرونده وی در دست بررسی است به فکر فرار نیفتد؟!»

داداشی، وکیل سابق طبری در مصاحبه‌ای جنجالی با یک سایت داخلی مدعی شد که طبری گفته است: «پرونده من کاری نبود که وکیل بتواند حل کند؛ توصیه‌های مقامات، مانند آیت‌الله صادق لاریجانی و پول‌هایی که دانیال‌زاده خرج کرده‌است، مشکل من را برطرف کرد.»

با توجه به ابعاد پرونده طبری، آزاد شدن او قطعاً ضربه سختی به ماهیت برنامه فسادستیزی در افکار عمومی و به زیان نظام است. به شکلی طبیعی این سوال از سوی بسیاری مطرح شد که چگونه می‌توان در پرونده‌ای با چنین ابعادی بعد از خوابیدن سروصدا‌ها و گرد و خاک‌ها به اصطلاح قسر در رفت.

خود این مسئله که یک متهم سابق اقتصادی برای وی وثیقه‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان ارائه کرد، آیا به اندازه کافی گویا و شاهدی بر مدعای دادستانی محترم در جلسات دادگاه نیست؟

اگر این ادعا که او بیشتر ۴۵ ماه حبس را در مرخصی بوده را به حساب بدخواهان و غرض‌ورزی بگذاریم، باید پرسید وقتی  در کشور ما برای سرقت ۳ بسته بادام هندی توسط پدر ۴۵ ساله ۳ فرزند حکم ۱۰ ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق صادر می‌شود (حکم دادگاه در رسانه‌ها منتشر شد) چگونه طبری بعد از تنها ۴۵ ماه از زندان برون شده؟ آیا نمی‌توان مدعی شد که او تنها به اندازه سرقت ۱۴ بسته بادام هندی حبس کشید؟ آیا می‌توان از طریق بازی با کلمات حقوقی و پاسخ‌های عجیب مردم را قانع کرد؟

منبع: آفتاب

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.