تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 ژوئن 2026 - 12:15
کد خبر : 23884

روز پنجاه و هفتم آتش‌بس/خسارت به فرودگاه کویت در جریان حملات سپاه

روز پنجاه و هفتم آتش‌بس/خسارت به فرودگاه کویت در جریان حملات سپاه
آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و هفتم شده که ترامپ خبر توقف مذاکرات با ایران را تکذیب کرد؛ روبیو، وزیر خارجه دولت او هم مدعی شد که توافق با ایران ممکن است تا هفته آینده انجام شود.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، ‌آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و هفتم شده که ترامپ خبر توقف مذاکرات با ایران را تکذیب کرد؛ روبیو، وزیر خارجه دولت او هم مدعی شد که توافق با ایران ممکن است تا هفته آینده انجام شود.

آخرین اخبار مربوط به روز پنجاه و هفتم آتش بس (۱۳ خرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

وزارت خارجه: حملات تجاوزکارانهٔ آمریکا به نفتکش‌های ایرانی و دکل مخابراتی در قشم از مبدأ کویت و بحرین بود
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۱۱:۵۳
وزارت خارجه کشورمان حملات تجاوزکارانه آمریکا علیه نفتکش ایرانی و دکل مخابراتی در قشم را شدیدا محکوم کرد.
 بیانه وزارت خارجه به این شرح است:
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اقدام تجاوزکارانه ارتش تروریستی آمریکا در تعرض به یک نفتکش ایرانی در تنگه هرمز و حمله به یک دکل مخابراتی در جزیره قشم، که در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه ۱۳ خرداد از مبدا دو کشور منطقه صورت گرفت، را به شدت محکوم می‌کند.
این اقدامات تجاوزکارانه نه تنها نقض تفاهم آتش‌بس مورخ ۱۹ فروردین است بلکه نقض فاحش اصل بنیادین منع توسل به زور وفق بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل به شمار می‌آید.
وزارت امور خارجه همچنین ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در استفاده استعماری از قلمرو و امکانات کشورهای منطقه برای پیشبرد طرح‌های تجاوزکارانه علیه ایران، مسئولیت مستقیم و روشن حاکمان کویت و بحرین در رابطه با اقدامات تجاوزکارانه شب گذشته را خاطرنشان می‌کند.
وزارت امور خارجه تاکید می‌کند که اقدام هر کشوری در اجازه‌دادن به طرف‌های متجاوز برای استفاده از قلمروی خاکی، دریایی و هوایی یا امکانات و پایگاه‌های مستقر در قلمروی آنها جهت انجام یا پشتیبانی از تجاوز نظامی علیه ایران، نقض آشکار قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل و اصل حسن همجواری بوده و وفق قطعنامه شمار ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مثابه ارتکاب عمل تجاوزکارانه علیه ایران محسوب می‌شود.
جمهوری اسلامی ایران در اعمال حق ذاتی خود برای دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران، از همه ظرفیت‌ها جهت مقابله با اقدامات تجاوزکارانه، از جمله از طریق هدف قرار دادن مبدا و منبع حملات تجاوزکارانه، استفاده خواهد کرد.
بدیهی است مسئولیت آثار و پیامدهای ناشی از این وضعیت بر عهده متجاوزان آمریکایی-صهیونیستی و همه طرف‌هایی است که با در اختیار گذاشتن قلمرو و امکانات خود، آنها را در ارتکاب اعمال تجاوزکارانه علیه ایران یاری می‌دهند.
پکن: تجدید جنگ در ایران به نفع هیچ طرفی نیست
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۱۱:۴۸
وزارت خارجه چین نسبت به وضعیت فعلی خاورمیانه ابراز نگرانی کرد و تأکید نمود که تجدید جنگ در ایران به نفع هیچ طرفی نیست.
این وزارت‌خانه اعلام کرد که امیدوار است همه طرف‌ها به آتش‌بس پایبند باشند و تهران و واشنگتن شتاب مذاکرات را حفظ کنند.
لیبرمن، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی: ترامپ جنگ علیه ایران را از سر نخواهد گرفت و ما با واقعیت جدیدی روبرو هستیم / لغو عملیات در حومه جنوبی بیروت به این معناست که از دیدگاه آمریکا، مسیر نظامی به پایان رسیده است
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۱۰:۵۸
لیبرمن، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی می گوید که ترامپ جنگ علیه ایران را از سر نخواهد گرفت و ما با واقعیت جدیدی روبرو هستیم.
 بخشهایی از ادعاهای او به شرح زیر است:
عملیات کنونی در لبنان با موضع حرف‌های فرماندهان ارتش اسرائیل در تضاد است.
دولت نتانیاهو سربازان ما را در معرض خطر قرار می‌دهد و اجازه نمی‌دهد به اندازه کافی از نیروی هوایی استفاده کنیم.
آنها دستان رئیس ستاد را می‌بندند و سپس او را متهم می‌کنند که به نتایج مطلوب دست نیافته است.
لغو عملیات در حومه جنوبی بیروت به این معناست که از دیدگاه آمریکا، مسیر نظامی به پایان رسیده است. ترامپ جنگ علیه ایران را از سر نخواهد گرفت و ما با واقعیت جدیدی روبرو هستیم.
«تصادفی بسیار عجیب»؛ یک خلبان آمریکایی ۲ بار در جنگ علیه ایران سرنگون شد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۱۰:۵۷
شبکه «سی‌بی‌اس نیوز» فاش کرد که خلبان آمریکایی که جنگنده اف-۱۵ئی وی در آغاز آوریل گذشته در آسمان ایران سرنگون شده بود، تنها چند هفته پیش‌تر نیز حادثه سرنگونی مشابهی را تجربه کرده بود؛ زمانی که جنگنده‌اش در ابتدای جنگ علیه ایران در اثر آتش دوستانه کویت هدف قرار گرفت.
در ادامه این مطلب آمده است: این شبکه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که این خلبان جزو خدمه یکی از سه جنگنده آمریکایی اف-۱۵ئی استرایک ایگل بود که در روزهای ابتدایی جنگ علیه ایران به اشتباه بر فراز کویت سرنگون شدند. این حادثه در نتیجه آتش خودی و با مشارکت پدافند هوایی کویت و یک جنگنده کویتی رخ داد. او و پنج نفر دیگر از اعضای خدمه توانستند با چتر نجات فرود آمده و جان سالم به در ببرند.
در آن زمان، فعالان رسانه‌های اجتماعی ویدئوهایی را منتشر کردند که لحظه سقوط یک جنگنده در کویت را نشان می‌داد؛ شعله‌های آتش از دماغه آن زبانه می‌کشید و سپس دو خلبان با چتر نجات بیرون می‌پریدند.
اف-۱۵ئی استرایک ایگل یک جنگنده دومأموریته است که برای انجام مأموریت‌های هوا به هوا و هوا به زمین طراحی شده و به گفته پایگاه اینترنتی نیروی هوایی آمریکا، مجموعه‌ای از سیستم‌های الکترونیک هوایی و سامانه‌های الکترونیکی به آن توانایی فوق‌العاده‌ای برای نبرد در ارتفاعات پایین، در شب یا روز و در شرایط مختلف آب و هوایی می‌بخشد.
سرنگونی در ایران
بیش از ۳۰ روز پس از آن حادثه، همان خلبان مجدداً برای انجام یک مأموریت رزمی بر فراز ایران بازگشت و جنگنده‌اش در ۳ آوریل گذشته هدف مستقیم یک موشک زمین به هوای ایرانی قرار گرفت که او و همدم‌اش را مجبور به خروج دوباره از هواپیما کرد.
به گفته سی‌بی‌اس نیوز، خلبان به شدت زخمی شد اما ساعاتی بعد در یک عملیات جستجو و نجات پیچیده نجات یافت، در حالی که عضو دوم خدمه حدود دو روز در داخل خاک ایران مخفی شده بود تا اینکه نیروهای آمریکایی توانستند او را نجات دهند.
دیوید دپتولا، سرتیپ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا، این واقعه را «تصادفی بسیار عجیب» توصیف کرد و اشاره نمود که حداقل از زمان جنگ ویتنام به بعد، خلبانی را به خاطر نمی‌آورد که طی یک کارزار نظامی، دو بار هواپیمایش سرنگون شده باشد.
دپتولا در پایان صحبت‌های خود با شبکه مذکور تشبیه قابل توجهی کرد و گفت آنچه برای خلبان آمریکایی رخ داد «مثل دو بار صاعقه خوردن است»؛ اشاره به نادر بودن این نوع وقایع نظامی و استثنایی که جنگ آمریکا علیه ایران شاهد آن بود.
وزارت دفاع کویت در ۲ مارس گذشته اعلام کرده بود که تعدادی از جنگنده‌های آمریکایی سقوط کرده و خدمه آنها به طور کامل نجات یافته‌اند. در آن زمان، فرماندهی مرکزی آمریکا تأیید کرد که جنگنده‌ها بر اثر آتش پدافند هوایی کویت سرنگون شده‌اند.
در بیانیه فرماندهی مرکزی در آن روز آمده بود که ۳ فروند هواپیمای آمریکایی بر فراز کویت بر اثر «آتش دوستانه» سقوط کردند و «پدافند هوایی کویت به اشتباه جنگنده‌ها را در جریان عملیات رزمی فعال سرنگون کرد».
یک ماه بعد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در ۳ آوریل اعلام کرد که یک فروند جنگنده فوق‌پیشرفته آمریکایی از نوع اف-۳۵ را با سامانه پدافند هوایی پیشرفته خود سرنگون کرده و اشاره کرد که «این جنگنده متعلق به اسکادران لیکنهیث است».
ساعاتی پس از انتشار خبر سقوط هواپیما و نجات یکی از خلبانان آن در رسانه‌های آمریکایی، ارتش آمریکا به نقل از آسوشیتدپرس به این حادثه اذعان کرد و گزارش‌های آمریکایی تأیید نمودند که جنگنده از نوع اف-۱۵ئی ایگل بوده است.
سازمان هواپیمایی کشوری کویت: در شب گذشته فرودگاه کویت با پهپاد و موشک هدف قرار گرفت / این حمله به فرودگاه منجر به مصدومیت‌ها و خسارات جدی به تعدادی از تأسیسات آن شده است
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۹:۵۳

سازمان هواپیمایی کشوری کویت اعلام کرد: فرودگاه کویت با پهپاد و موشک هدف قرار گرفت

این سازمان از توقف پروازها از فرودگاه کویت و تغییر مسیر سایر پروازها به فرودگاههای جایگزین تا اطلاع بعدی خبر داد.

سازمان هواپیمایی کشوری کویت اعلام کرد که این حمله به فرودگاه منجر به مصدومیت‌ها و خسارات جدی به تعدادی از تأسیسات آن شده است.

 

روایت سی‌ان‌ان از درگیری شب گذشته ایران و آمریکا در خلیج فارس: این یکی از سنگین‌ترین شب‌های حملات از زمان آغاز آتش‌بس در آوریل بود
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۹:۱۸
سی‌ان‌ان نوشت: ایالات متحده و ایران در یکی از سنگین‌ترین شب‌های حملات از زمان آغاز آتش‌بس در آوریل، دست به تبادل حمله زده‌اند.
در ادامه این مطلب آمده است: به نظر می‌رسد درگیری‌های شب سه‌شنبه زمانی آغاز شد که ارتش آمریکا با استفاده از موشک هلفایر، یک نفت‌کش با پرچم بوتسوانا را که به سمت بندری ایرانی در جزیره خارک در حرکت بود، هدف قرار داد. به گفته فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، این کشتی با محاصره دریایی بنادر ایران توسط آمریکا همکاری نکرده بود.
در پاسخ، ایران اعلام کرد به یک کشتی با پرچم لیبریا موشک شلیک کرده است.
اما تشدید خطرناک‌تر پس از آن رخ داد که آمریکا یک ایستگاه کنترل زمینی نظامی ایران را در جزیره قشم، نزدیک تنگه هرمز، هدف قرار داد و این موضوع باعث شد ایران به کشورهای کویت و بحرین در منطقه خلیج فارس موشک و پهپاد شلیک کند.
ایران اعلام کرد که «یک پایگاه هوایی و بالگردی آمریکایی» در منطقه و همچنین مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین را هدف قرار داده است.
آخرین قیمت نفت ۹۷.۰۸ دلار
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۸:۴۸

قیمت نفت به ۹۷.۰۸ دلار رسید

پروازها در بحرین، کویت و امارات تا اطلاع‌ثانوی لغو شد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۸:۰۱

رسانه‌های عربی گزارش دادند که پروازها در فرودگاه بین‌المللی بحرین، فرودگاه بین‌المللی کویت و فرودگاه‌های دبی و ابوظبی تا «اطلاع‌ثانوی» به‌حالت تعلیق درآمده است.

الجزیره: سنتکام اعلام کرده نیروهای نظامی آمریکا حملات هوایی در جزیره قشم انجام داده‌اند / ایالات متحده تأکید می‌کند که آتش‌بس همچنان برقرار است
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۸:۰۰

الجزیره نوشت: سنتکام اعلام کرده نیروهای نظامی آمریکا حملات هوایی در جزیره قشم انجام داده‌اند.

ایالات متحده تأکید می‌کند؛ آتش‌بس همچنان برقرار است

قیمت نفت از ۹۷ دلار عبور کرد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۴:۲۵

در پی تحولات امشب در منطقه خاورمیانه، از جمله حملات آمریکا به اهداف ایرانی و پاسخ ایران با حمله به یک شناور آمریکایی و پایگاه های آمریکا در کشورهای منطقه،  قیمت نفت صعودی شد و از ۹۷ دلار عبور کرد.

خبرگزاری دانشجو: پایگاه‌های آمریکایی الظفره، الصفران و المنهاد و بخش نظامی فرودگاه دبی هدف قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۳:۴۴

خبرگزاری دانشجو نوشت: پایگاه‌های آمریکا، از جمله الظفره، الصفران و المنهاد و بخش نظامی فرودگاه بین‌المللی دبی در امارات متحده عربی هدف حملات هماهنگ و گسترده قرار گرفتند

گروه تروریستی کومله: دو موشک از ایران به مقر حزب ما در دره آلانه، در شمال شرقی اربیل، اصابت کرد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۳:۳۴

گروه تروریستی کومله در بیانیه‌ای اعلام کرد که ساعت ۲۳:۰۰ به وقت محلی روز سه‌شنبه، دو موشک ایرانی به مقر حزب کومله در دره آلانه، واقع در شمال شرقی اربیل، اصابت کرده است.

سنتکام: حمله ایران به کویت و بحرین
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۳:۳۴

سنتکام از حمله ایران به کویت و بحرین خبر داد.

سپاه: در پاسخ به تجاوز آمریکا به نفتکش ایرانی، شناور آمریکایی صهیونی به نام پانایا را هدف گرفتیم / در پاسخ به تجاوز آمریکا به یک دکل مخابراتی سپاه در جنوب جزیره قشم نیز، پایگاه آنها در یکی از کشورهای منطقه و همچنین مرکز ناوگان پنجم دریایی آمریکا را هدف قرار دادیم
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۳:۱۱

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد:

بسم الله القاصم الجبارین

فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَیْکُمْ

در اواخر شب گذشته ارتش متجاوز آمریکا یک نفتکش ایرانی را در حوالی تنگه هرمز مورد اصابت پرتابه هوایی قرار داد که این نفتکش از محل موتورخانه دچار خسارت گردید.

در پاسخ به این تجاوز و نقض مقررات تنگه هرمز شناور متعلق به دشمن آمریکایی صهیونی به نام پانایا مورد هدف موشک های نیروی دریایی سپاه قرار گرفت.

دشمن آمریکایی در تجاوزی مجدد یک دکل مخابراتی سپاه در جنوب جزیره قشم را هدف پرتابه های هوایی خود قرار داد.

در پاسخ به این تجاوز، پایگاه هوایی و بالگردی آنان مستقر در یکی از کشورهای منطقه و همچنین مرکز ناوگان پنجم دریایی آمریکا مورد تهاجم موشکی و پهپادی نیروی هوافضای سپاه قرار گرفتند.

پیش از این اخطار داده بودیم که در صورت تجاوز پاسخ متفاوت و سنگین تر خواهد بود و همینطور اقدام کردیم. این پاسخ ها باید عبرت شده باشد.

تکرار می کنیم برهم زدن امنیت تنگه هرمز تاوان سختی برای ارتش متجاوز آمریکا خواهد داشت.

و ما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم

کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی: حمله به عربستان و امارات
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۳:۰۵

کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی از حمله به عربستان و امارات خبر داد.

بحرین حریم هوایی خود را تا ساعت ۱۶ امروز بست
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۵۶

بحرین حریم هوایی خود را از ساعت ۰۳:۳۰ تا ۱۶:۰۰  به روی تمام ترافیک هوایی کاملاً بسته است.

در طول این مدت محدودیت، تنها پروازهایی که از پیش تأیید شده باشند، اجازه برخاستن دارند.

اخبار تایید نشده از صدای آژیر خطر در عربستان
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۵۳

اخباری تایید نشده از صدای آژیر خطر در عربستان منتشر شده است.

صداوسیما: حملات جدید به کویت و بحرین
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۴۵

صداوسیما از قول رسانه‌های عربی اعلام کرد که حملات موشکی و پهپادی به محل استقرار نظامیان آمریکایی در کویت و بحرین ادامه داشته و آژیرهای هشدار قطع نمی‌شوند.

صدای انفجار در اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۴۵

منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجار در اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق خبر می دهند.

صدای انفجار در بحرین
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۴۴

منابع خبری از شنیده شدن صدای چندین انفجار شدی در پایگاه‌های آمریکا در بحرین خبر دادند.

با گذشت دقایقی از این انفجارها، صدای آژیر خطر در بحرین همچنان ادامه دارد.

آژیر خطر مجدد در کویت
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۱۸

آژیر خطر مجدد در کویت به صدا درآمد.

برخی منابع از صدای ۳ انفجار در کویت خبر می دهند.

اکانت اوسینت تکنیکال: حمله امشب به کویت گسترده‌تر از دو حمله موشکی قبلی بود / بیش از ۴ یا ۵ انفجار پشت سر هم رخ داد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۰۹

اکانت اوسینت تکنیکال نوشت:

حمله امشب به کویت به نظر می‌رسد گسترده‌تر از دو حمله موشکی قبلی باشد.

ساکنان محلی از چندین انفجار (بیش از ۴ یا ۵ انفجار) پشت سر هم خبر می‌دهند.

صداوسیما: انفجار ساعت گذشته احتمالا ناشی از اصابت پرتابه به سواحل خالی از سکنه بین شهر سوزا و روستای مسن در ساحل جنوبی قشم بوده
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۲:۰۴

خبرگزاری صداوسیما نوشت: طبق بررسی های خبرنگار ما در قشم، انفجار ساعت گذشته مربوط به محدوده ساحل جنوبی قشم بوده است

به گفته اهالی سوزای قشم،صدای چند انفجار در محدوده مسن و سوزا شنیده شده است.

برآورد اولیه این است احتمال اصابت پرتابه به سواحل خالی از سکنه در محدوده بین شهر سوزا و روستای مسن روی داده است.

منابع خبری: به پایگاه آمریکایی عریفجان در ۳۰ کیلومتری جنوب پایتخت کویت، حمله شده
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۵۳

برخی منابع خبری می‌گویند به پایگاه عریفجان (Camp Arifjan) در کویت، حمله شده است

این پایگاه در کویت، در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شهر کویت (پایتخت) و در نزدیکی شهر الوفره واقع شده است.

این پایگاه یکی از پایگاه‌های مهم نظامی ایالات متحده  محسوب می‌شود.

ادعای سنتکام: یک نفتکش خالی با پرچم بوتسوانا را که به سمت یکی از بنادر ایران در حرکت بود، با شلیک موشک به موتورخانه آن متوقف کردیم / نفتکش توقیف‌شده به دستورات داده‌شده تمکین نکرده بود
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۴۲

سنتکام مدعی شد:

نیروهای ما یک نفتکش خالی را در خلیج فارس که به سمت یکی از بنادر ایران در حرکت بود، متوقف کردند.

نفتکش توقیف‌شده توسط نیروهای ما، پرچم بوتسوانا را برافراشته بود و خدمه آن به دستورات داده‌شده تمکین نکردند.

یک هواپیمای آمریکایی با شلیک موشک به موتورخانه نفتکش، آن را از کار انداخت.

رویترز: سیا به‌دلیل اختلافات بین سازمانی، دیگر در ارزیابی‌های اطلاعاتی مربوط به جنگ ایران مشارکت نمی‌کند
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۳۵

رویترز نوشت:

سازمان سیا به‌دلیل اختلافات بین سازمانی، دیگر در برخی ارزیابی‌های اطلاعاتی دفتر مدیر اطلاعات ملی (ODNI) از جمله ارزیابی‌های مربوط به جنگ ایران مشارکت نمی‌کند.

به گفته منابع، این تصمیم نتیجه یک اختلاف یک‌ساله بین دو نهاد بر سر قلمرو و مأموریت‌ها است.

در قلب این اختلاف، اختلاف نظر بر سر فعالیت‌های «گروه ابتکار مدیر» (Director’s Initiative Group) قرار دارد؛ گروهی که زیر نظر گابارد فعالیت می‌کرد و هدفش «ریشه‌کن کردن سیاسی‌کاری در جامعه اطلاعاتی» اعلام شده بود.

سی‌آی‌ای به رهبری جان رتکلیف بر این باور است که گروه ابتکار مدیر بی‌پروا عمل کرده و با نادیده گرفتن پروتکل‌های سنتی به اشتراک‌گذاری و انتشار اطلاعات موجب مشکل شده است، طبق گفته دو منبع مطلع. مقامات دفتر مدیر اطلاعات ملی می‌گویند که سی‌آی‌ای به‌طور مستمر دسترسی این گروه به اطلاعات را مسدود کرده است.

سی‌آی‌ای یکی از اصلی‌ترین مشارکت‌کنندگان در گزارش‌های شورای اطلاعات ملی (NIC) بوده است؛ نهادی که مهم‌ترین ارزیابی‌های تحلیلی اطلاعاتی ایالات متحده را تولید می‌کند. این گزارش‌ها به‌ویژه در زمان جنگ اهمیت بالایی دارند.

دو منبع با اطلاع مستقیم از موضوع گفتند که ارزیابی‌های مربوط به ایران جزو گزارش‌هایی هستند که سی‌آی‌ای دیگر به‌طور منظم در آن‌ها مشارکت ندارد.

در مقطعی از سال گذشته، در پاسخ به تنش‌های بین دو سازمان، سی‌آی‌ای انتشار گزارش‌های NIC بر روی سرویس داخلی توزیع اطلاعاتی خود را متوقف کرد و دسترسی به این محصولات تحلیلی را به‌طور موقت محدود کرد.

یک مقام آمریکایی گفت که گزارش‌ها فقط برای «چند ساعت» به دلیل یک «مشکل پردازشی» در دسترس نبوده‌اند.

تنش بین سی‌آی‌ای و دفتر مدیر اطلاعات ملی ماه گذشته به شکل عمومی درآمد، زمانی که یک افسر سی‌آی‌ای که به «گروه ابتکار مدیر» منصوب شده بود، در جلسه‌ای در سنا گفت که این آژانس دسترسی گروه به اطلاعات درباره منشأ COVID-19 را مسدود کرده است.

این اختلاف باعث شد که دفتر بازرس کل جامعه اطلاعاتی یک تحقیق درباره موضوع آغاز کند.

ارتش کویت: حملات موشکی و پهپادی به کویت
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۳۴

ارتش کویت از حملات موشکی و پهپادی به این کشور خبر داد.

مهر: صدای انفجار در محدوده جزیره قشم شنیده شد
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۱۴

مهر نوشت: بامداد چهارشنبه صدای انفجار‌هایی در محدوده شهرستان قشم از سوی منابع محلی و ساکنان این جزیره گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، هنوز ماهیت این صداها به طور دقیق مشخص نیست و هیچ‌ یک از نهادهای رسمی  نظامی و انتظامی تا این لحظه درباره علت وقوع این صداها اظهارنظری نکرده‌اند.

پیگیری‌ها برای کسب اطلاع از ماهیت دقیق این انفجار  ادامه دارد.

ادعای روبیو: ایران بخش‌های بزرگی از تنگه هرمز را مین‌گذاری کرده
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۰۹

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشست با سناتورها ادعا کرد که ایران بخش‌های بزرگی از تنگه هرمز را مین‌گذاری کرده است.

ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ روز دوشنبه دو تماس تلفنی تنش‌آمیز با نتانیاهو داشت / در تماس دوم، وقتی نتانیاهو بر حمله به حزب‌الله اصرار کرد، اوضاع بالا گرفت / ترامپ که صدایش از خشم بالا می‌رفت، گفت نتانیاهو باید اطاعت کند چون بدون حمایت کاخ سفید، او در زندان خواهد بود
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۰۷

وال استریت ژورنال مدعی شد:

به گفته دو منبع آگاه، روز دوشنبه، ترامپ دو تماس تلفنی تنش‌آمیز با نتانیاهو درباره عملیات قریب‌الوقوع اسرائیل در لبنان داشت. به گفته این منابع، ترامپ در هر دو تماس خواستار توقف حملات اسرائیل به بیروت شد که منجر به بحث‌های تندی گردید.

اما در تماس دوم، وقتی نتانیاهو بر حمله به حزب‌الله اصرار کرد، اوضاع بالا گرفت.

به گفته این منابع، ترامپ که صدایش از خشم بالا می‌رفت، گفت نتانیاهو باید اطاعت کند چون بدون حمایت کاخ سفید، او در زندان خواهد بود.

نتانیاهو در اسرائیل با یک پرونده قضایی جاری درباره فساد مواجه است و ترامپ بارها خواسته او عفو شود.

این تماس‌ها در ادامه‌ی رشته گفت‌وگوهای پرتنش میان ترامپ و نتانیاهو است که یکی از آنها، ماه پیش انجام شد.

ترامپ همچنین در مورد نخست‌وزیر اسرائیل از زبان تندی استفاده کرده، به طوری که سال گذشته به دستیارانش گفته بود نتانیاهو در مورد حملات به حماس در غزه که آمریکا با آن مخالف بود، «به من کلک می‌زند».

سناتور جکی رزن در اظهاراتی تند خطاب به وزیر خارجه آمریکا: چرا برای مذاکرات با ایران به همراه ونس به پاکستان نرفتی و در عوض در یک مهمانی حاضر شد؟ / پاسخ روبیو: کارکنان شما این سخنان بامزه را برای ساخت یک ویدیوی تیک‌تاک نوشته‌اند / در جریان آن مذاکرات، هم در کنار ترامپ بودم و هم حداقل ۶ بار با تیم مذاکره‌کننده در پاکستان صحبت کردم
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۱:۰۱

در جلسه امروز کنگره، سناتور «جکی رزن» پس از تبادل نظر تندی که با «روبیو» داشت، از او انتقاد کرد که چرا برای مذاکرات با ایران به همراه «ونس» به پاکستان نرفته و در عوض «در یک مهمانی» حضور داشته است.

روبیو در پاسخ گفت: «اگر کسانی بخواهند به من تهمت بزنند، پاسخ خواهم داد… حرف شما صد در صد نادرست است.»

روبیو که همزمان با مذاکرات اسلام‌آباد، در فلوریدا و در یک مسابقه یو‌اف‌سی همراه با ترامپ بوده است، گفت «در جریان آن مذاکرات، هم در کنار رئیس‌جمهور بوده و هم حداقل شش بار با تیم مذاکره‌کننده در پاکستان صحبت کرده است.»

روبیو در پایان اضافه کرد: «می‌دانم که کارکنان شما این سخنان بامزه را برای ساخت یک ویدیوی تیک‌تاک نوشته‌اند، اما این صحبت‌ها حقیقت ندارد.»

رسانه بریتانیایی امواج: ارتباط ایران با آمریکا از طریق واسطه‌ها قطع نشده / واسطه‌ها تلاش می‌کنند تا از شعله‌ور شدن دوباره جنگ در لبنان جلوگیری کند / ممکن است در آستانه یک تحول مهم قرار داشته باشیم
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۰:۴۵

رسانه بریتانیایی امواج مدعی شد:

یک منبع ارشد سیاسی گفت که هیچ گونه قطعی در ارتباط ایران با آمریکا از طریق واسطه‌ها صورت نگرفته است.

همزمان، قطر در کنار سایر واسطه‌های منطقه‌ای، به طور فشرده در پشت صحنه کار می‌کند تا از شعله‌ور شدن دوباره جنگ بر سر لبنان جلوگیری کند.

منابع آگاه عرب و ایرانی گفته‌اند که یکی از نزدیکان نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، به همین منظور در دوحه به سر می‌برد.

نخست‌وزیر قطر نیز امروز با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دیدار کرد.

این تحرکات در مسیرهای موازی اما به هم پیوسته نشان می‌دهد که ممکن است در آستانه یک تحول مهم قرار داشته باشیم.

با این حال، آنچه بیش از هر اعلامیه‌ای اهمیت خواهد داشت، اجرا و عمل به توافقات است.

نماینده کنگره: کافی است کمک‌های خارجی به اسرائیل را یک ماه قطع کنید تا صلح برقرار و تنگه هرمز باز شود
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۰:۴۵

توماس میسی نماینده کنگره گفت:

فقط کافی است کمک‌های خارجی به اسرائیل را به مدت یک ماه قطع کنید، آن وقت آنها بمباران همسایگانشان را متوقف می‌کنند – صلح فوری برقرار می‌شود، تنگه هرمز باز می‌شود، و قیمت بنزین در هر گالن دو دلار پایین می‌آید. اسرائیل بزرگترین دریافت‌کننده کمک‌های مالی از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی بوده و همچنان هم هست.

انفجار در یک مقر گروهک‌های تجزیه‌طلب در شمال اربیل
۱۴۰۵/۰۳/۱۳ – ۰۰:۴۴

تسنیم نوشت: منابع عراقی از انفجار در یک مقر گروهک‌های تجزیه‌طلب در شمال اربیل خبر دادند.

ادعای ترامپ: اینکه ایران و آمریکا چند روز پیش صحبت با یکدیگر را متوقف کرده‌اند، نادرست است؛ گفت‌وگوها بین ما به طور مداوم ادامه دارد
۱۴۰۵/۰۳/۱۲ – ۲۰:۳۹

ترامپ مدعی شد: گزارش‌های جعلی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا چند روز پیش صحبت با یکدیگر را متوقف کرده‌اند، نادرست و اشتباه هستند.

گفت‌وگوهای بین ما به طور مداوم ادامه داشته است، از جمله چهار روز پیش، سه روز پیش، دو روز پیش، یک روز پیش، و امروز.

اینکه این گفتگوها به کجا منجر شود، کسی نمی‌داند، اما همانطور که به ایران گفتم: «الان وقتش رسیده، یک جور دیگر، که شما یک معامله انجام دهید. شما ۴۷ سال است که این کار را می‌کنید، و دیگر نمیتوان اجازه داد این وضعیت ادامه پیدا کند!»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.