تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۹:۰۳
کد خبر : 1289

همه شاسی‌سوارند؟!

همه شاسی‌سوارند؟!
«‌در گزارشی که به کمیسیون اصل ۹۰ رسید، نامی از ۷۰ نماینده‌ای که خودرو تحویل گرفته باشند، نیست؛ اگر آقای درویشیان اسامی دارند یا در اختیار کمیسیون اصل ۹۰ مجلس قرار دهند یا تبعات قانونی اظهاراتشان را بپذیرند. اگر گزارش جدیدی به اصل ۹۰ ارائه شود، حتما مورد پیگیری قرار خواهد گرفت».

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، در‌حالی‌که رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از جلسه این کمیسیون برای تعیین تکلیف ثبت‌نام خودروهای وارداتی خبر داده، ادعاهایی مبنی بر افشاگری در رابطه با واگذاری خودروهای وارداتی در ابعاد مختلف از جمله در دولت «نهاد ریاست‌جمهوری و وزارتخانه‌های دولتی» و قوه قضائیه «سازمان بازرسی قوه قضائیه» هم مطرح شده است.

در‌حالی‌که رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از جلسه این کمیسیون برای تعیین تکلیف ثبت‌نام خودروهای وارداتی خبر داده، ادعاهایی مبنی بر افشاگری در رابطه با واگذاری خودروهای وارداتی در ابعاد مختلف از جمله در دولت «نهاد ریاست‌جمهوری و وزارتخانه‌های دولتی» و قوه قضائیه «سازمان بازرسی قوه قضائیه» هم مطرح شده است. نمایندگان مجلس که از افشای واگذاری خودرو‌های شاسی‌بلند عصبانی هستند، دیروز قفل سکوت خود را شکستند تا متهمان جدیدی را در این مسیر با خود همراه کنند.

سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس مدعی شده است‌ سازمان بازرسی قوه قضائیه هم در دوره رئیسی خودرو دریافت کرده است. او در گفت‌وگویی با بامداد نو گفته است: «اظهارات نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد بلوف سیاسی در راستای تخریب قوه مقننه است و بدون شک نمایندگان مجلس این موضوع را به‌صورت ویژه بررسی خواهند کرد. چرا درویشیان پاسخ نمی‌دهد وقتی در سازمان بازرسی بود، چند ماشین دریافت کردند؟ در‌حالی‌که ما نسبت به این امر اطلاعات داریم؛ وی در این خصوص سکوت کرده است. وی باید سریع‌تر اسناد و مدارکش را ارائه کند و اگر اسنادی وجود نداشته باشد، ما نیز این موضوع را پیگیری خواهیم کرد».

در ادامه اعتراض نمایندگان مجلس به انتقادات نسبت به واگذاری خودرو به برخی از نمایندگان مجلس هم دیروز احسان ارکانی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ گفته است: صحبت‌های آقای حسن درویشیان که تحقیق‌و‌تفحص از عملکرد او سال گذشته مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است، جنبه ژورنالیستی دارد و در زمره صحبت‌های بعد از کنار‌گذاشتن آقای فاطمی‌امین توسط مجلس قرار می‌گیرد. بهتر است آقای درویشیان گزارشی از خودروهای واگذارشده تحویلی یا خارج از نوبت کارخانجات و شرکت‌های خودروساز به نهاد ریاست‌جمهوری و وزارتخانه‌های دولتی بدهد و اگر هم انگیزه‌ای برای این کار ندارند، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس می‌تواند ورود کرده و بررسی کند».

او افزوده است: «‌در گزارشی که به کمیسیون اصل ۹۰ رسید، نامی از ۷۰ نماینده‌ای که خودرو تحویل گرفته باشند، نیست؛ اگر آقای درویشیان اسامی دارند یا در اختیار کمیسیون اصل ۹۰ مجلس قرار دهند یا تبعات قانونی اظهاراتشان را بپذیرند. اگر گزارش جدیدی به اصل ۹۰ ارائه شود، حتما مورد پیگیری قرار خواهد گرفت».

در جریان مطرح‌شدن استیضاح سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر سابق صمت، احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز مدعی شد که در زمان بررسی دور اول استیضاح وزیر صمت، به تعدادی از نمایندگان مجلس خودروی شاسی‌بلند واگذار شده است؛ خبری که در‌حال تبدیل‌شدن به یک پرونده فساد خودرویی است. در روزهای اخیر حجت‌الاسلام درویشیان، بازرس ویژه رئیس‌جمهور به نوعی اصل ماجرا را تأیید کرده است و از طرفی هم برخی از نمایندگان مجلس از ارائه این تسهیلات به نهادهای دیگر خبر داده و برخی در دفاع از خود پیگیر شفاف‌سازی در این پرونده هستند. در این بین سیدجواد حسینی‌کیا، نماینده سنقر کلیایی در‌این‌باره در توییتی نوشته است: «اگر برخی از نمایندگان یا کارکنان مجلس خودروی شاسی‌بلند دریافت کردند، باید اسامی آنها به‌صورت شفاف بیان شود. در شرایطی که رهبر معظم انقلاب به مجلس یازدهم مدال انقلابی‌گری را عطا فرمودند، باید برای جلوگیری از فضاسازی رسانه‌ای همه ابعاد و زوایای این موضوع روشن ‌شده و با خاطیان برخورد شود». کیومرث سرمدی، نماینده اسدآباد هم توییت کرده است: «صراحتا می‌گویم نه خودم، نه اقوام و نزدیکانم به‌هیچ‌وجه خودروی خارج از نوبت و ضابطه نگرفته‌ایم. به رئیس محترم مجلس و نهادهای نظارتی تکلیف است برای حفظ شأن مجلس انقلابی و نمایندگان پاکدست، اسامی دریافت‌کنندگان را به‌صورت شفاف منتشر نمایند». محمد‌حسن آصفری، نماینده اراک هم نوشته است: «پست و مسئولیت در جمهوری اسلامی برای رسیدن به ثروت و رانت نیست، اسامی هر نماینده مجلس و یا منتسب به وی و یا کارمندی از هر سه قوه که خودروی شاسی گرفته است را هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان و بازرسی ریاست‌جمهوری باید اعلام کند، با بیانیه و اطلاعیه‌دادن افراد، شفاف‌سازی صورت نمی‌گیرد». علی حدادی، نماینده ساوجبلاغ هم در توییتی متذکر شده است: «بدین‌وسیله به موکلان خود اعلام می‌دارم که خودرو شاسی‌بلند خارج از نوبت دریافت ننموده‌ام و از حجت‌الاسلام درویشیان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد می‌خواهم که در راستای شفاف‌سازی مدارک خود را درخصوص ادعای مطروحه در اختیار مراجع ذی‌صلاح قرار دهد تا تنویر افکار عمومی صورت پذیرد». محمد‌مهدی زاهدی نماینده کرمان‌ هم توییت کرده: «درخصوص اخبار واگذاری خودروهای شاسی‌بلند به تعدادی از نمایندگان، از آقای قالیباف می‌خواهم با توجه به اینکه این موضوع موجب تکدر خاطر مردم و ایجاد خدشه به شأن مجلس شده است، نسبت به شفاف‌سازی و بیان واقعیت در کمال صداقت اقدام نمایند».

فارغ از ماجرایی که دامان بهارستان را گرفته، اکنون نام دولت و قوه قضائیه هم در این بگو‌مگوها مطرح شده که به نظر می‌رسد برای ترمیم فضای موجود و دفاع از موقعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نهادهای اجرائی نیاز به شفاف‌سازی و برخورد با متخلفان بیش‌از‌پیش احساس می‌شود. کارشناسان معتقدند در‌این‌باره نباید هیچ اطاله دادرسی صورت بگیرد که هر یک روز تعلل به اعتماد عمومی خدشه‌ای جبران‌ناپذیر وارد خواهد کرد.

منبع: شرق
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.