رکوردهای دولتی رئیسی: سریعترین نرخ رشد دلار، مسکن، تورم و حالا رکورد تاریخی سقوط بورس
به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، شاخص کل بورس با ۱۲۵ هزار واحد ریزش، تاریخیترین سقوط خود را تجربه کرد و با شکستن همه رکوردهای قبلی به عدد ۲ میلیون و ۳۱۴ هزار واحد رسید. طبق بند ۳ ماده ۴ دستور العمل اجرایی شرایط اضطراری و ماده ۳۲ قانون بازار، زمانی که رقم کل ریزش به ۵ درصد برسد، بازار میتواند بسته شود، اتفاقی که رخ نداد و مدیریت سازمان بورس نیز توضیحی در اینباره به سهامداران ناراضی ارائه نکرد.
تاکنون دولت سیزدهم توانسته است، رکورد سریعترین نرخ رشد دلار در ۲ سال اول، بالاترین رشد نقدینگی، بالاترین نرخ رشد مسکن و بالاترین نرخ تورم تاریخی زمان صلح را بشکند و با سقوط تاریخی ۱۲۵ هزار واحدی بورس، این رکورد نیز به جعبه رکوردهای دولت اضافه شد.
قاسم محسنی از فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق و از مدیران بورس، ریزشهای بازار سرمایه را تحت تاثیر نگرانی و رفتار هیجانی برخی سهامداران دانست و اظهار کرد: برخی از فعالین نگران بودند که نرخها بیش از این شکسته شود و به همین دلیل برای جلوگیری از زیان بیشتر اقدام به فروش کردند.
هر چند بسیاری دیگر از تحلیلگران بازار سرمایه تا بدین حد نسبت به مدیریت سازمان بورس خوش بین نبودند. سید محمد صادق الحسینی با اشاره به نحوه مدیریت مجید عشقی از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق بر سازمان بورس در اینباره گفت: نتیجه مدیریت عشقی امام صادقیها در بورس؛ بازارگردانها و شرکتها را مجبور کردهاند که فقط فروشنده باشند، این مصداق بارز دستکاری و در تاریخ بورس بیسابقه است، این تضیع حقوق ملت به دست امامصادقیها است. هم حباب ۹۹ با فساد دولتی اتفاق افتاد و هم این ریزش. عشقی باید برود.
بلافاصله پس از ریزش تاریخی بورس، قیمت ارز و سکه افزایشی شد و بازار طلا نوسان قابل توجهی را تجربه کرد. قیمت هر سکه امامی به ۳۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید و در کل نرخ سکه به صورت میانگین شاهد ۶۰۰ هزار تومان افزایش بود.
برخی فعالان خشمگین با هشتگ عشقی باید برود، خواستار کنارهگیری وی شدند و فروش هماهنگ برخی از حقوقیها را به عنوان نشانهای از برنامهریزی هدفمند تعبیر نمودند.
با توجه به اینکه هیچ اتفاق سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی خاصی در کشور رخ نداده و در روزهای قبل هم هیچ سیاست نوسانسازی ابلاغ نشده بود، تعدادی از تحلیلگران مانند علی عصاری را بر آن داشت تا به احتمال دستکاری در بازار اشاره نمایند.
هر چند ریزش شدید قبلی، سرمایههای زیادی را از بازار سرمایه فراری داد، اما با توجه به نقد شوندگی بالای بورس و رکود حاکم بر بخش مسکن و ریسک بالای فعالیت در بازار ارز، بسیاری در یک سال اخیر دوباره به این بازار جذب شدند. علاوه بر سهامهای بنیادی، سهمهای شرکتهای عجیب بسیاری هم شاهد رشد غیرمتعارف بود، برای نمونه شرکت پتروشیمی ممسنی سهام خود را در بورس عرضه کرده است. در حالی که این شرکت تنها یک دیوار و دروازه درون یک زمین خالی وسیع است و اصولاً پتروشیمی داخل آن احداث نشده است! ممسنی همچنین به نوبه خود سهامدار گچساران نیز هست که این شرکت هم فعالیتی ندارد، اما سهام آن به شکل سریعی رشد کرد.
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی نیز طی توییتی نوشت: آقای رئیسی شما قرار بود ناف دلار را ببرید، زدید ناف بورس را بریدید. بر اساس برآوردها بیش از ۴ تریلیون تومان تنها طی چند روز اخیر از بازار خارج شد. پیشبینی میشود با خروج سرمایههای خٌرد از بازار سرمایه و جذب آنها به بازارهای مانند مسکن، طلا و ارز و خودرو، قیمت این کالاهای سرمایهای هم به نوبه خود بیش از گذشته افزایش پیدا کند.
برخی فعالان بازار سرمایه خواهان تشکیل کمیته حقیقتیاب و باطل کردن معاملات شدند. پیشبینی میشود که سهامداران خٌرد هزاران میلیارد تومان تا کنون زیاندیده باشند.
ساماندهی بازار سرمایه از وعدههای اصلی انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی بود. قاضیزاده هاشمی از اعضای فعلی کابینه نیز در دوره انتخابات اظهار کرد که مشکل بورس «در عرض ۳ روز قابل حل است» سید یاسر جبرئیلی و عبدالملکی نیز در اظهاراتی مشابه تاکید کردند که اگر لیبرالها از بورس بروند و مدیران جهادی پای کار بیاییند، میتوان اوضاع بورس را به سرعت سامان داد.
منبع : آفتاب
برچسب ها :تورم و گرانی ، تیترنیوز ، دولت رئیسی ، رکورد گرانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0