تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۸:۵۳
کد خبر : 895

چنددستگی در اردوگاه اصولگرایی/اختلافات قالیباف و پایداری ها

چنددستگی در اردوگاه اصولگرایی/اختلافات قالیباف و پایداری ها
هر اندازه که جامعه مسائل و اولویت‌های خود را پیرامون حل مشکلات اقتصادی و معیشتی می‌بیند و به‌دنبال طرح مطالبات خود و همچنین سوق‌دادن مسئولان برای مرتفع ساختن این مطالبات است، اما برخی جریان‌های سیاسی از هم‌اکنون به‌دنبال برنامه‌های انتخاباتی خود هستند که چگونه در آوردگاه انتخابات مجلس دوازدهم حضور خواهند یافت.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، در این میان نگاهی به نوع رویکرد‌های جریانات سیاسی به‌خوبی نشان می‌دهد که هر کدام چه نوع نگرشی به مقوله انتخابات دارند. به‌طور مشخص اصلاح‌طلبان که حضور خود در هر انتخاباتی را با میزان مشارکت مردم در آن انتخابات تعیین می‌کنند پیش از هر گونه برنامه‌ریزی برای حضور در انتخابات به‌دنبال راهکارهایی برای جلب اعتماد عمومی و بازیابی سرمایه اجتماعی هستند که اگر بنای حضور در انتخابات داشتند بتوانند از پشتوانه بالای رای مردمی برخوردار شوند. لذا جدای از بحث نوع مواجهه شورای نگهبان با اصلاح‌طلبان، مشارکت مردم در انتخابات نیز مساله‌ای است که نمی‌توان به‌سادگی از آن عبور کرد. ماجرا اما در اردوگاه اصولگرایی کمی متفاوت است و آنها تحت هر شرایطی در انتخابات حاضر خواهند بود. چنانکه در سال 98 نیز این اصولگرایان بودند که با تمام قوا در انتخابات حاضر شدند و کرسی‌های بهارستان را از آن خود کردند. با این حال از سال دوم شروع به کار مجلس یازدهم شاهد اختلاف‌نظر مشخص و معناداری میان طیف‌های مشخصی درون جریان اصولگرایی بودیم و مشخصا رویارویی طیف قالیباف و جبهه پایداری تاکنون ادامه داشته و به‌نظر می‌رسد که در سال چهارم که به‌طور رسمی از خردادماه آغاز خواهد شد تشدید هم بشود. نکته مهم اینکه با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس دوازدهم می‌توان از هم اکنون تشتت و چنددستگی در جبهه اصولگرایی را مشاهده کرد. جایی‌که جبهه پایداری برای خود به‌طور مستقل در انتخابات حضور خواهد یافت، قالیباف و همراهانش بنا به شرایط و ضوابط پای به انتخابات خواهند گذاشت و در نهایت طیف اصولگرایان میانه‌رو نیز به‌عنوان جریان سوم وارد انتخابات خواهند شد. آنچه مسلم است اینکه از هم‌اکنون می‌توان حدس زد که حداقل با وجود اختلاف‌نظر میان طیف قالیباف و جبهه پایداری شاهد ائتلافی در جریان اصولگرایی نخواهیم بود. نوع مناسبات و دسته‌بندی‌ها در اجلاسیه چهارم مجلس یکدست اصولگرا می‌تواند دورنمایی از رویکردهای کلی اصولگرایان و اختلافات احتمالی در انتخابات بعدی ترسیم نماید.

پیمان نانوشته اصولگرایان

یک فعال سیاسی در ارتباط با اختلاف‌نظر در اردوگاه اصولگرایان اظهارداشت: اختلافات در میان اصولگرایان وجود دارد. حسین کنعانی‌مقدم به «آرمان ملی» گفت: به‌نظر می‌رسد که در انتخابات آینده یک مقدار این اختلاف‌نظرها و دیدگاه‌ها خود را در رقابت‌های سیاسی پررنگ‌تر نشان خواهد داد. البته اولین دغدغه هر دو این مجموعه‌ها با ایدئولوژی و مشی سیاسی که دارند این است که مشارکت حداکثری مردم را پشت‌سر خود داشته باشند و قطعا مردم نیز در انتخابات آینده به عملکرد مجلس و دولت نگاه می‌کنند و بر اساس نمره‌ای که به عملکردشان در حل مشکلات کشور می‌دهند در سبد آرای هر جناحی قرار می‌گیرند. دبیرکل حزب سبز بیان کرد: ریشه تاریخی اختلافات اصولگرایان طولانی است. اما به‌نظر می‌رسد که در مواقع حساس جریان اصولگرایی برای اینکه در قدرت بماند تلاش می‌کند که در رقابت‌های سیاسی با یکدیگر پیمان نانوشته‌ای را داشته باشنتد تا حذف نشوند. اما به‌نظر می‌رسد چون اکنون همه در قدرت هستند ممکن است این اختلافات رنگ و بوی جدیدی به‌خود بگیرد.
اختلاف در اصولگرایان جدی است
یک فعال سیاسی اصولگرا در ارتباط با افطاری قالیباف با روسای پیشین مجلس و آنچه که در این نشست مطرح شد، اظهارداشت: تا آنجا که بنده مطلع هستم در این جلسه هیچ بحث سیاسی صورت نگرفت و هیچ تفاهم و توافقی بین این افراد صورت نگرفته است. منصور حقیقت‌پور گفت: اینکه آقای قالیباف با جبهه پایداری مشکل دارد، درست است. جبهه پایداری یک جریان خود حق‌بین که فقط خود را می‌بیند . این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: در خانواده جریان اصولگرایی هم خیلی افراد را نمی‌پذیرند. در گذشته هم این رفتار را انجام داده‌اند. با آقای هاشمی‌رفسنجانی برخورد کردند، با آقای ناطق برخورد کردند و همچنین با آقای لاریجانی هم برخورد کردند، حالا هم رسیده‌اند به اینکه با آقای قالیباف برخورد کنند. . این چهره نزدیک به علی لاریجانی اظهارکرد: حتی در انتخابات ریاست مجلس خواهیم دید که اگر آقای قالیباف بخواهد رئیس شود، ۱۸۰ تا ۱۹۰ رأی نمی‌آورد، مگر آنکه با تعدادی کمتر از این رئیس مجلس شود. اینکه آقای قالیباف یک رویکرد دیگر داشته باشد طبیعی است.. شاید آقای قالیباف فضایی را ترسیم کند که مردم احساس کنند در این فضا می‌توانند راحت‌تر باشند و بهتر می‌توانند جلو بروند، بنابراین به سمت آقای قالیباف بیایند. حقیقت‌پور در خصوص این احتمال که در انتخابات آینده لاریجانی به مجلس برگردد و قالیباف در انتخابات مجلس شرکت نکرده و خود را برای حضور در انتخابات ۱۴۰۴ آماده کند. عنوان کرد: من شواهد و قرائنی نمی‌بینم که آقای لاریجانی بخواهد در انتخابات مجلس شرکت کند. هرکس که می‌خواهد در انتخابات شرکت کند باید در جامعه حضور بیشتر داشته باشد و صحبت‌های بیشتری انجام دهد که من این حضور و ظهور را در آقای لاریجانی نمی‌بینم. اما آقای قالیباف می‌توانند برای انتخابات مجلس و انتخابات ۱۴۰۴ برنامه داشته باشد و آن پوزیشنی که برای خودشان تداعی می‌کنند، محتمل است و باید دید در آینده چه اتفاقاتی می‌افتد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.