تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 می 2025 - 8:40
کد خبر : 14869

وزیر خارجه آمریکا: ایران غنی‌سازی را مسئله‌ای مربوط به غرور ملی می‌داندو به عنوان یک عامل بازدارنده می‌خواهد

وزیر خارجه آمریکا: ایران غنی‌سازی را مسئله‌ای مربوط به غرور ملی می‌داندو به عنوان یک عامل بازدارنده می‌خواهد
روبیو گفت: این مبنا یا چارچوبی است که من برای همه تشریح کرده‌ام: اگر آنچه ایران می‌خواهد، یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای تولید انرژی باشد—یعنی توانایی توسعه انرژی هسته‌ای—یک الگو برای این وجود دارد که کشورهای متعددی در جهان در حال حاضر آن را دنبال می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز،   مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت: موضع ایران این است که آن‌ها فقط انرژی را نمی‌خواهند. آن‌ها ادعا می‌کنند که غنی‌سازی مسئله‌ای مربوط به غرور ملی است.

 روبیو درباره غنی‌سازی در ایران گفت: این مبنا یا چارچوبی است که من برای همه تشریح کرده‌ام: اگر آنچه ایران می‌خواهد، یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای تولید انرژی باشد—یعنی توانایی توسعه انرژی هسته‌ای—یک الگو برای این وجود دارد که کشورهای متعددی در جهان در حال حاضر آن را دنبال می‌کنند. این الگو به آن‌ها اجازه می‌دهد راکتورهایی بسازند، سپس مواد غنی‌شده را وارد کرده و از آن برای تولید برق استفاده کنند. این مدلی است که ممکن است در صورت انتخاب ایران، برای آن‌ها نیز در دسترس باشد.

وی ادامه داد: اما اگر ایران بخواهد ظرفیت غنی‌سازی را حفظ کند—و من این نکته را توضیح می‌دهم چون اگر کسی در حال تماشای این باشد… ممکن است کمی پیچیده شود—شما (مخاطب خاص) آن را می‌فهمید، اما برای عموم مردم مهم است که وقتی وارد جزئیات می‌شویم، بدانند:

وقتی شما یاد گرفتید غنی‌سازی را در هر سطحی انجام دهید، تنها چیزی که نیاز دارید، زمان است تا بتوانید در سطح بالاتری غنی‌سازی کنید. و ایران قبلاً توانایی غنی‌سازی در سطح بالا را ثابت کرده است—در واقع، آن‌ها این کار را انجام داده‌اند و در حال حاضر نیز در حال انجام آن هستند.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه بازیگران دیگری نیز وجود دارند، گفت: کشورهای دیگر در منطقه که از احساس ناراحتی گرفته تا دیدن آن به عنوان یک تهدید وجودی، طیفی از واکنش‌ها را دارند نسبت به اینکه ایران بتواند برای بلندمدت ظرفیت غنی‌سازی را حفظ کند—ظرفیتی که می‌تواند به‌سرعت تسلیحاتی شود.

او ادامه داد: پس این پایه‌ای است که ما بر اساس آن با ایرانی‌ها مذاکره می‌کنیم.

روبیو همچنین اظهار داشت: امید ما این است که بتوانیم آن‌ها را تشویق کنیم، مسیری به سوی رفاه و صلح به آن‌ها نشان دهیم؛ مسیری که به آن‌ها اجازه دهد اقتصاد خود را توسعه دهند، و اگر بخواهند، یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند—مانند بسیاری از کشورهای دیگر در جهان—اما بدون غنی‌سازی. و این امید ماست که بتوانیم آن‌ها را به این سمت سوق دهیم.

وی بار دیگر عنوان داشت: رئیس‌جمهور کاملاً روشن اعلام کرده—و من بیشتر از این توضیح نخواهم داد—که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. این اتفاق نخواهد افتاد. اما او ترجیح می‌دهد—من هم ترجیح می‌دهم، و حدس می‌زنم همه شما هم ترجیح می‌دهید—که ما بتوانیم به توافقی برسیم که ایران با آن مسیر جایگزین موافقت کند؛ مسیری به سوی رفاه و صلح، به جای راهی که طی ۲۰ سال گذشته در آن بوده‌اند و این کار آسان نخواهد بود، اما این همان فرایندی است که ما اکنون درگیر آن هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

66b club چهارشنبه , 17 دسامبر 2025 - 19:58

Trong quá trình săn mồi, bạn có thể lựa chọn vũ khí và vật phẩm miễn phí. Chúng tôi bố trí hơn 3+ level khác nhau đi kèm với hàng loạt biểu tượng tặng thưởng đặc biệt cho bạn dễ dàng truy tìm kho báu. Tham gia bắn cá tại 66b club ngay để hốt tiền từ boss cực xanh chín. TONY12-16