تاریخ انتشار : جمعه 3 آوریل 2026 - 14:35
کد خبر : 22666

آخرین اخبار سی و پنجمین روز جنگ ایران و آمریکا و اسرائیل/حمله دقیق ایران به کارخانه پهپاد متعلق به شرکت اسرائیلی

آخرین اخبار سی و پنجمین روز جنگ ایران و آمریکا و اسرائیل/حمله دقیق ایران به کارخانه پهپاد متعلق به شرکت اسرائیلی
جنگ آمریکا - اسرائیل علیه ایران وارد روز سی و پنجم شد. در روز گذشته، پل B1 کرج، بلندترین پل خاورمیانه هدف قرار گرفت. همچنین وزارت بهداشت از حمله به انستیتو پاستور خبر داد. فارس هم شهادت فرمانده یگان فاتحین را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، ‌ جنگ آمریکا – اسرائیل علیه ایران وارد روز سی و پنجم شد. در روز گذشته، پل B1 کرج، بلندترین پل خاورمیانه هدف قرار گرفت. همچنین وزارت بهداشت از حمله به انستیتو پاستور خبر داد. فارس هم شهادت فرمانده یگان فاتحین را اعلام کرد. سپاه نیز از ساقط کردن یک جنگنده پیشرفته دشمن در قشم خبر داد. همچنین اخباری از ساقط‌ شدن پهپاد چینی با مالکیت امارت یا عربستان در آسمان شیراز منتشر شد و معاون وزیر خارجه درمورد تصمیم ایران برای تدوین رژیم جدید ناوبری در تنگه هرمز همراه با عمان پس از پایان جنگ صحبت کرد.

آخرین اخبار جنگ در روز سی و پنجم  (۱۴ فروردین ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

 

روسیه: ترامپ و آمریکا از ناتو بیرون نخواهند آمد؛ دلیلی برای این کار وجود ندارد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۴:۲۴

معاون رئیس شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد: تناقضات جدی در درون سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، با جنگ علیه ایران افزایش یافته است.

رئیس‌جمهور سابق روسیه در بخش دیگری از این مطلب پیش‌بینی کرد که با وجود لفاظی‌های واشنگتن، ترامپ و آمریکا از ناتو بیرون نخواهند آمد؛ دلیلی برای این کار وجود ندارد و کنگره نیز اجاره نمی دهد.

روسیه؛: شاهد بحران در روابط ناتو ـ اتحادیه اروپا هستیم
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۴:۱۳

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای گفت: نشانه‌های بحران در ناتو و اتحادیه اروپا مشاهده می‌شود.

بغداد: تمدید بسته بودن حریم هوایی عراق به روی تمامی هواپیماها به مدت یک هفته
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۴:۰۴

سازمان هواپیمایی کشوری عراق تاکید کرد: تمدید بسته بودن حریم هوایی عراق به روی تمامی هواپیماها به مدت یک هفته.

سپاه: سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفتند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۵۴

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از هدف قراردادن سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری تروریست‌های آمریکایی در منطقه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین در موج ۹۲ عملیات وعده صادق(۴) خبر داد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش خطاب به آمریکا: سربازان شما را به ما قبل عصر حجر می‌فرستیم
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۴۹

فرمانده نیروی زمینی ارتش خطاب به مقامات آمریکایی تأکید کرد: خاک ایران قتلگاه متجاوزان است؛ اگر شک دارید، امتحان کنید.

به گزارش انتخاب، سرتیپ علی جهانشاهی، فرمانده نیروی زمینی ارتش خطاب به آمریکا در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ما سربازان شما را نه به عصر حجر، به ماقبل حجر می‌فرستیم. تکاوران ارتش سالهاست با تمرینات سنگین، در آمادگی کامل هستند.»

وی افزود: «خاک ایران، قتلگاه متجاوزان است؛ اگر شک دارید، امتحان کنید.»

راهکارهای حفظ اکسیژن زیر آوار
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۲۶

یک رسانه ترک: حمله دقیق ایران به کارخانه پهپاد متعلق به شرکت اسرائیلی/ امارات: اصابت ترکش‌ها به تأسیسات گاز حبشان/ کویت: حریق در پالایشگاه الاحمدی به دنبال حمله پهپادی/ بلومبرگ: عبور کشتی باری فرانسوی از تنگه هرمز/ ظریف: این جنگ با تمام هولناکی‌ خود، دری را به سوی یک حل و فصل پایدار گشوده/ کویت: حمله به یک تاسیسات آب شیرین‌کن/ قرارگاه خاتم‌الانبیا: سرنگونی دومین جنگنده فوق پیشرفته اف ۳۵ آمریکا

رادیو ارتش اسرائیل: حزب‌الله حدود ۱۰ هزار موشک و ۳۰۰ سکوی پرتاب موشک در اختیار دارد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۲۴

رادیو ارتش اسرائیل به نقل از یک افسر در فرماندهی منطقه شمالی گزارش داد که حزب‌الله حدود ۱۰ هزار موشک و ۳۰۰ سکوی پرتاب موشک در اختیار دارد.

رسانه عبری: برگزاری جلسه شورای امنیتی کوچک برای دریافت گزارش درباره جنگ با حزب‌الله و ایران
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۱۸

رادیو رژیم صهیونیستی خبر داد: جلسه فوق‌العاده شورای امنیتی کوچک امروز برای دریافت گزارش درباره جنگ با حزب‌الله و ایران برگزار می‌شود.

پیام تسلیت سپاه در پی شهادت سردار بهنام رضایی، معاون اطلاعات نیروی دریایی سپاه
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۳:۱۷

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور پیامی شهادت یار و همراه همیشگی دریادار تنگسیری، سردار بهنام رضایی را تبریک و تسلیت گفت و تاکید کرد: این سردار پر افتخار عمری جهاد و خستگی ناپذیری را که از نوجوانی با حماسه آفرینی در دفاع مقدس هشت ساله آغاز کرده بود با شکوه شهادت به سر انجام رساند.

یک رسانه ترک: حمله ایران به‌ طور دقیق کارخانه پهپاد متعلق به شرکت اسرائیلی را هدف قرار داد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۲:۵۴

کلش ریپورت نوشت: حمله موشکی بالستیک ایران به پتاه تیکوا به‌طور دقیق کارخانه پهپاد متعلق به شرکت اسرائیلی AeroSol را هدف قرار داد.

به گزارش انتخاب، این شرکت، یک شرکت هوافضای اسرائیلی است که در زمینه ساخت پهپاد، قطعات و توسعه پلتفرم پهپاد برای مشتریان دفاعی و دولتی فعالیت می‌کند.

فائو: درگیری‌ها در خاورمیانه بر قیمت‌های جهانی غذا تأثیر گذاشته
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۲:۴۷

بلومبرگ به نقل از سازمان خواربار و کشاورزی (فائو): درگیری‌ها در خاورمیانه بر قیمت‌های جهانی غذا تأثیر گذاشته است.

بلومبرگ: عبور کشتی باری متعلق به یک شرکت فرانسوی از تنگه هرمز
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۲:۳۰

بلومبرگ به نقل از داده‌های ناوبری، از عبور یک کشتی باری متعلق به یک شرکت فرانسوی از تنگه هرمز خبر داد.

یک رسانه ترک نیز نوشت: یک کشتی کانتینری متعلق به شرکت فرانسوی با موفقیت از تنگه هرمز عبور کرد؛ اولین کشتی کانتینری مرتبط با فرانسه که از زمان آغاز جنگ ایران این مسیر را طی کرده است .

امارات: اصابت ترکش‌ها در تأسیسات گاز حبشان؛ عملیات در این تأسیسات متوقف شد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۲:۲۴

دفتر رسانه‌ای ابوظبی خبر داد: مقامات در حال رسیدگی به حادثه اصایت ترکش‌ها در تأسیسات گاز حبشان هستند که پس از رهگیری توسط پدافند هوایی رخ داده است.

عملیات در تأسیسات گاز حبشان به‌طور موقت متوقف شد، همزمان با رسیدگی نهادهای مربوطه به یک آتش‌سوزی که بدون مصدومیت بوده است.

سپاه: انهدام موشک کروز پیشرفته پنهان کار با برد بلند و سر جنگی ۱۰۰۰ پوندی
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۵۶

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از انهدام یک موشک کروز پیشرفته و پنهان کار با برد بلند و سرجنگی ۱۰۰۰پوندی دشمن صهیونیستی در آسمان زنجان توسط سامانه نوین پدافند پیشرفته سپاه و تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور خبر داد.

کانال ۱۲ اسرائیل: اصابت ترکش‌ها و کلاهک‌های انفجاری در خلیج حیفا
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۴۶

کانال ۱۲ اسرائیل اطلاع داد: گزارش‌هایی از اصابت ترکش‌ها و کلاهک‌های انفجاری در خلیج حیفا دریافت شده است.

وزارت انرژی کویت: یک تاسیسات آب شیرین‌کنی مورد حمله قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۴۱

وزارت انرژی کویت خبر داد: یک نیروگاه برق و تاسیسات آب شیرین‌کنی مورد حمله قرار گرفت که منجر به خسارات مادی شد.

جبهه داخلی اسرائیل: آژیرهای خطر در حیفا در پی شلیک موشک از ایران، به صدا درآمدند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۴۱

جبهه داخلی اسرائیل خبر داد: پس از شناسایی موشک‌هایی از ایران، آژیرهای خطر در حیفا به صدا درآمدند.

سخنگوی قرارگاه خاتم‌الانبیا: دست به زیرساخت‌ها بزنید، تمام زیرساخت‌های شما در منطقه را نابود می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۴۰

سخنگوی قرارگاه خاتم گفت: دست به زیرساخت‌ها بزنید تمام دارایی‌ها و زیرساخت‌های شما در منطقه را نابود می‌کنیم.

صداوسیما: موج جدید حملات موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی آغاز شد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۴۰

صداوسیما از آغاز موج جدید حملات موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

سپاه قزوین: انهدام پهپاد انتحاری رژیم صهیونیستی در الموت شرقی
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۳۲

به نقل از روابط عمومی سپاه حضرت صاحب الامرعجل الله تعالی فرجه الشریف استان قزوین یک فروند پهباد انتحاری رژیم صهیونیستی در بخش الموت شرقی با پدافند نوین سپاه ذیل پدافند یکپارچه کشور توسط رزمندگان سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین منهدم شد.

سپاه حضرت صاحب الامر(عج) استان قزوین با چشمان باز و رصد شبانه روزی دشمنان متجاوز را تنبیه خواهد کرد.

ظریف: این جنگ با وجود تمام هولناکی‌ خود، دری را به سوی یک حل و فصل پایدار گشوده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۲۸

وزیر اسبق امور خارجه در مقاله‌ای در فارن افرز نوشت: این جنگ، با وجود تمام هولناکی‌ خود، دری را به سوی یک حل‌وفصل پایدار گشوده است. تهران باید از برتری خود نه برای ادامه جنگ، بلکه جهت دستیابی به توافقی استفاده کند که از وقوع درگیری بعدی هم جلوگیری کند. ایران می‌تواند پیشنهاد دهد که در ازای پایان همهٔ تحریم‌ها، محدودیت‌هایی بر برنامهٔ هسته‌ای خود اعمال کند. مقامات باید به‌‌ دنبال گزینه «یک توافق جامع صلح» باشند. برای آغاز روند صلح، همه طرف‌ها در غرب آسیا باید با توقف جنگیدن علیه یکدیگر موافقت کنند.

ظریف: عمیقاً بر این باورم که جنگ باید بر پایه طرحی منطبق با منافع ملی ایران پایان یابد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۲۷

محمدجواد ظریف در شبکه اجتماعی «ایکس» در توضیح مقاله‌ای که در نشریه فارن افرز منتشر کرده است، نوشت: «به‌عنوان یک ایرانی، که از تجاوز جنایتکارانه و ادبیات اهانت‌آمیز ترامپ برآشفته و همزمان به نیروهای سلحشور و مردم دلاور ابران مفتخر است، نسبت به انتشار این طرح صلح در مجله «فارن افرز» دچار دوگانگی‌ شدید هستم.»

وی افزود: «با این حال، عمیقاً بر این باورم که جنگ باید بر پایهٔ طرحی منطبق با منافع ملی ایران پایان یابد.»

رئیس انستیتو پاستور: آسیب‌ها جدی است، ولی تولید متوقف نشده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۱:۰۴

رئیس انستیتوپاستور ایران گفت: انستیتو پاستور را بهتر از قبل می‌سازیم. آسیب‌ها جدی است ولی تولید متوقف نشده است.

مصطفوی با بیان اینکه در روز آغاز اول جنگ، بیشتر درب و پنجره ها آسیب دیده بود اما در دو مرحله بعدی، آسیب‌ها بیشتر از روز اول بود گفت: حدود ۲۰ هزار متر مربع زیربنای ساختمان‌ها و آزمایشگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه انشالله اوضاع کشور سروسامان پیدا کند و عاقبت به خیری برای کشور اتفاق بیفتد افزود: قول می دهیم پاستور را بهتر از قبل خواهیم ساخت. موضوع خیلی مهمتر از پاستور در حال وقوع است. آسیب‌های جدی بوده؛ امیدواریم شرایط پایدار شود و فضا برای بازسازی فراهم باشد که البته خیلی زمان زیادی طول نخواهد کشید.

ارتش اسرائیل: خلع سلاح حزب‌الله در این مرحله از اهداف جنگ نیست
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۵۹

کانال ۱۲ اسرائیل به نقل از ارتش خبر داد: خلع سلاح حزب‌الله در این مرحله از اهداف جنگ نیست.

معاون وزیر راه: عملیات بازسازی پل B1 کرج از روزهای آینده شروع می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۵۴

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:عملیات بازسازی پل بی یک واقع در استان البرز که روز گذشته دشمن آن را بمباران کرد به زودی آغاز خواهد شد.

هوشنگ بازوند آخرین وضعیت خسارت به پل بی یک واقع در استان البرز را تشریح کرد و گفت: این پل هنوز به بهره برداری نرسیده بود. در واقع قرار بود پایان فروردین و اوایل اردیبهشت ماه این پل افتتاح شود و در راستای خدمات رسانی به مردم باشد.

یوسف پزشکیان: آیا ترور کمال خرازی بعد از حمله به علی لاریجانی معنای مشخصی دارد؟
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۵۱

یوسف پزشکیان نوشت: خبر بمباران منزل دکتر خرازی (رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران) و شهادت همسر گرامی‌شان واقعا باورنکردنی بود. چرا دکتر خرازی؟ حمله به دکتر خرازی بعد از ترور دکتر لاریجانی آیا معنای مشخصی دارد؟ یعنی می‌خواهند به ما پیغام بدهند که این‌بار مذاکره‌کننده‌ها را ترور خواهیم کرد؟

فارس: حمله بندر نفتی «الفجیره» امارات
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۱۶

فارس از حمله بندر نفتی «الفجیره» امارات خبر داد و نوشت که این حملات با چند موشک و پهپاد صورت گرفته است.

الجزیره: شلیک پنجمین دسته موشک از جنوب لبنان به سمت جلیل علیا
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۱۳

خبرنگار الجزیره از شلیک پنجمین دسته موشک از جنوب لبنان به سمت جلیل علیا خبر داد.

ایسنا: حمله پهپادی به انبار امدادی هلال‌ احمر در بوشهر
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۱۰:۰۹

ایسنا نوشت: صبح امروز (جمعه ۱۴ فروردین) در حمله پهپادی مستقیم به انبار امدادی جمعیت هلال‌احمر استان ‏بوشهر در منطقه چغادک، ۲ دستگاه کانتینر هلال‌احمر تخریب شد.

صبح امروز (جمعه ۱۴ فروردین) در پی یک حمله پهپادی به انبار امدادی جمعیت هلال‌احمر استان بوشهر در منطقه چغادک، بخشی از تجهیزات امدادی این مجموعه دچار خسارت شد.

بر اساس گزارش‌ها، این حمله حدود ساعت ۵ صبح رخ داد و در جریان آن دو دستگاه کانتینر امدادی چرخ‌دار متعلق به هلال‌احمر به طور کامل تخریب شد. همچنین دو دستگاه وسیله نقلیه امدادی شامل اتوبوس و خودروی امدادی نیز در این حادثه از بین رفت.

استانداری لرستان: «سفره کوه» دلفان برای سومین بار هدف حمله قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۵۵

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان، گفت: «سفره کوه» دلفان برای سومین بار هدف حمله پهپادی دشمن صهیونی – آمریکایی قرار گرفت.

 

سعید پور علی صبح امروز جمعه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: بامداد امروز یکی از نقاط «سفره کوه» دلفان برای سومین بار توسط دشمن آمریکایی – صهیونیستی به‌وسیله پهپاد مورد اصابت قرار گرفت.

وی ادامه داد: خوشبختانه این حمله تلفات جانی نداشت.

الجزیره: برای سومین بار موشک‌هایی از جنوب لبنان به سمت منطقه جلیل شلیک شد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۳۹

خبرنگار الجزیره گزارش داد: برای سومین بار موشک‌هایی از جنوب لبنان به سمت منطقه جلیل شلیک شد.

کانال ۱۵ عبری: حزب‌الله توانایی ادامه جنگ به مدت ۴ ماه را دارد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۳۸

کانال ۱۵ به نقل از برآوردهای ارتش اسرائیل خبر داد: حزب‌الله توانایی ادامه جنگ به مدت ۴ ماه را دارد.

خبرگزاری کویت: قیمت هر بشکه نفت کویت ۸.۲۵ دلار افزایش یافت و ۱۱۶.۸۰ دلار شد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۱۹

خبرگزاری کویت اعلام کرد: قیمت هر بشکه نفت کویت ۸.۲۵ دلار افزایش یافت و به ۱۱۶.۸۰ دلار رسید.

فارس: حمله به پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در بغداد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۱۱

خبرگزاری فارس از حمله به پایگاه آمریکایی «ویکتوریا» در بغداد خبر داد.

فارس: وقوع چند انفجار مهیب در بحرین
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۱۱

فارس نوشت: چند انفجار مهیب در بحرین به وقوع پیوست.

فارس: محل استقرار جنگنده F-35 ساقط شده آمریکایی، پایگاه هوایی سلطنتی لکنهیث در بریتانیا است
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۰۴

فارس نوشت: کد “LN” روی دم جنگنده F-35m ساقط‌شده نشان می‌دهد که این هواپیما در پایگاه هوایی سلطنتی لکنهیث در بریتانیا، محل استقرار ۴۸مین گروه جنگنده، مستقر است.

هواپیماهای این اسکادران بخشی از نیروهای هوایی ایالات‌متحده در اروپا و آفریقا هستند.

وزیر جنگ آمریکا محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها را لغو کرد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۹:۰۳

«پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ممنوعیت حمل سلاح‌های شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌های نظامی آمریکا را لغو کرده است.

وزیر جنگ آمریکا در ویدئویی که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شد، گفت: «جنگجویان ما از حق حمل سلاح دفاع می‌کنند. آن‌ها باید بتوانند خودشان نیز سلاح حمل کنند.»

امارات: ایرانیان مقیم، بخش جدایی‌ناپذیر و محترم جامعه ما هستند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۴۳

وزارت امور خارجه امارات متحده عربی با انتشار بیانیه‌ای رسمی تاکید کرد که این کشور محل زندگی یک جامعه ایرانی محترم و ارزشمند است که بخش جدایی‌ناپذیری از بافت اجتماعی آن را تشکیل می‌دهند و به تنوع و فضای باز آن کمک می‌کنند.

در بخش بسیار مهمی از این بیانیه و در واکنش به برخی شایعات روزهای اخیر، بر تعهد امارات متحده عربی به تداوم تقویت محیطی امن و باثبات مبتنی بر حاکمیت قانون تاکید و اعلام شده است؛ محیطی که حفاظت از حقوق تمامی ساکنان این سرزمین را تضمین کرده و ارزش‌های ریشه‌دار تساهل و همزیستی را به تصویر می‌کشد.

شرکت نفت کویت: آتش‌سوزی در پی حمله پهپادی به پالایشگاه الاحمدی
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۳۷

شرکت نفت کویت اعلام کرد: آتش‌سوزی‌هایی به دنبال هدف قرار گرفتن پالایشگاه بندر الاحمدی توسط پهپادها رخ داده است.

مهر: اصابت پهپاد به یک پالایشگاه در کویت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۳۴

مهر نوشت: منابع خبری می‌گویند در این حمله پهپادی، پالایشگاه «الاحمدی» کویت هدف قرار گرفته شده است.

این حمله، باعث آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه شده است.

مهر: اصابت پهپاد به یک پالایشگاه در کویت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۳۴

مهر نوشت: منابع خبری می‌گویند در این حمله پهپادی، پالایشگاه «الاحمدی» کویت هدف قرار گرفته شده است.

این حمله، باعث آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه شده است.

قرارگاه خاتم‌الانبیا: دومین جنگنده F35 آمریکا، مورد اصابت قرار گرفت و سقوط کرد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۱۲

سخنگوی قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا(ص) اعلام کرد: دومین جنگنده فوق پیشرفته نسل پنجم F35 آمریکا در آسمان مرکزی ایران، توسط سامانه نوین پدافند هوایی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اسکادران LAKEN-HEATH مورد اصابت قرار گرفت و سقوط کرد. به دلیل انفجار شدید جنگندهٔ فوق به هنگام اصابت و سقوط، احتمال اینکه خلبان خارج شده باشد کم است.

خسارات سنگین در ۴ مکان در تل‌آویو بر اثر حمله موشکی ایران / هدف قرار گرفتن یک کارخانه پهپادسازی در پتخ تیکوا در مرکز اسرائیل
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۰۲

الجزیره به نقل از رسانه‌های اسرائیلی از خسارات سنگین در ۴ مکان در کلان‌شهر تل‌آویو بر اثر حمله موشکی ایران خبر داد.

ایجپت اینتل ابزرور نیز نوشت: «حمله موشک بالستیک اخیر ایران به پتخ تیکوا در مرکز اسرائیل بسیار دقیق بود و یک کارخانه پهپادسازی متعلق به شرکتی به نام آئرو سل را هدف قرار داد.

آئرو سل یک شرکت نظامی اسرائیلی است که برای مشتریان دولتی و دفاعی، پهپاد طراحی، تولید و به کار می‌گیرد.»

سی‌ان‌ان: نیمی از پرتابگرهای موشکی ایران هنوز سالم هستند / هزاران پهپاد تهاجمی یک‌بار مصرف شامل ۵۰ درصد از توان پهپادی کشور نیز در زرادخانه ایران باقی مانده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۸:۰۲

بر اساس آخرین ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا، سه منبع آگاه به سی‌ان‌ان گفتند علیرغم بمباران روزانه اهداف نظامی توسط حملات آمریکا و اسرائیل در پنج هفته گذشته، تقریباً نیمی از پرتابگرهای موشکی ایران هنوز سالم هستند و هزاران پهپاد تهاجمی یک‌بار مصرف نیز در زرادخانه ایران باقی مانده است.

استانداری قم: نقطه‌ای در اتوبان قم به تهران، هدف حمله قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۴:۰۸

مهر: مرتضی حیدری معاون سیاسی-امنیتی استانداری قم گفت: دقایقی قبل نقطه‌ای در اتوبان قم به تهران، هدف حمله دشمنان متجاوز آمریکایی-صهیونیستی قرار گرفت.

جنایت جنگی آمریکا در ماجرای پل کرج
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۴:۰۱

نیویورک‌تایمز نوشت:

گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروی نظامی آمریکا مرتکب حمله «دو ضرب» (double tap) در ایران شده است. «دو حمله با فاصله حدود یک ساعت به پل اصابت کرده است و حمله دوم زمانی رخ داده که نیروهای امدادی در حال کمک به مجروحان بودند»

اصابت چند موشک به پتخ‌تیکوا و بنی‌براک
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۵۸

 منابع صهیونیستی می گویند چند موشک به مناطق پتخ‌تیکوا و بنی‌براک اصابت کرده است.

یکی از موشک‌های ایران در آخرین حمله، خوشه‌ای بود
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۵۷

رسانه‌های عبری: یکی از موشک‌هایی که ایران در آخرین حمله شلیک کرده، خوشه‌ای بوده است.

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل: اگر ترامپ خواهان توافق است، باید یک حقیقت تلخ را بپذیرد؛ ایران خود را در موقعیت ضعف در مذاکره نمی‌بیند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۴۳

دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در تحلیلی نوشت:

برای بار صدم می گویم: آمریکا هنوز طرز کار ایران را نمی‌فهمد. به همین دلیل مذاکرات شکست خورده، فشار نظامی نتیجه نداده، و تشدید تنش هم به پیشرفتی منجر نخواهد شد.

نکته اصلی این است: ایران حتی در برابر بمباران سنگین یا آسیب شدید به زیرساخت‌هایش تسلیم نخواهد شد. تهران، این را جنگی برای بقا می‌بیند.

آنها به خواسته‌هایی که قبلاً رد کرده‌اند، تن نخواهند داد. و هر بار واشنگتن سطح تنش را بالا می‌برد، تهران و شرکای منطقه‌ای‌اش به همان شدت پاسخ خواهند داد.

اگر ترامپ (یا هر دولت آمریکایی) خواهان توافق است، باید یک حقیقت تلخ را بپذیرد: ایران خود را در موقعیت ضعف در مذاکره نمی‌بیند. هیچ سناریوی واقع‌گرایانه‌ای وجود ندارد که در آن «فشار حداکثری» به تنهایی و حتی با هدف قرار دادن دارایی‌های استراتژیک، ایران را به تسلیم وادار کند.

بله، آمریکا می‌تواند آسیب وارد کند. اما هیچ «راه حل آماده و کلاسیکی» در اینجا وجود ندارد، و قطعاً هیچ مسیری برای تسلیم ایران تنها از طریق فشار وجود ندارد.

تشدید تنش نتیجه متفاوتی ایجاد نخواهد کرد.

اظهارات مضحک فرانکلین گراهام در کنار ترامپ: ایرانی‌ها می‌خواهند همه یهودی ها را با آتش اتمی بکشند اما تو پرزیدنت ترامپ را برانگیخته‌ای!
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۳۱

ادعای مضحک فرانکلین گراهام، اونجلیست، در کنار ترامپ:

«بیایید دعا کنیم… پدر، تو در کتاب استر به ما می‌گویی که پارس‌ها — ایرانی‌ها — می‌خواستند همه یهودی ها را بکشند… و همه را در یک روز انجام دهند…»

«امروز، ایرانی‌ها می‌خواهند همه یهودی ها را بکشند و آنها را با آتش اتمی نابود کنند، اما تو پرزیدنت ترامپ را برانگیخته‌ای.»

سی‌ان‌ان: ایران همچنان هزاران پهپاد انتحاری در اختیار دارد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۲۵

سی‌ان‌ان به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکایی نوشت: ایران همچنان هزاران پهپاد انتحاری در اختیار دارد.

این رسانه ادامه داد: ایران در تاکتیک پرتاب و جابجایی سریع سکوهای موشکی متحرک خود موفق بوده است.

اینترسپت: تاکنون حداقل ۱۵ سرباز آمریکایی در جنگ با ایران کشته و بیش از ۵۲۰ نفر زخمی شده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۲۵

بر اساس گزارش اینترسپت در روز چهارشنبه و به نقل از یک مقام دفاعی که آن را «پنهان‌کاری در تلفات» خواند، به نظر می‌رسد پنتاگون به طور سیستماتیک تلفات آمریکایی‌ها در جنگ با ایران را کمتر از واقعیت اعلام می‌کند.

تحلیل اینترسپت نشان می‌دهد که از آغاز عملیات «خشم حماسی» حداقل ۱۵ سرباز آمریکایی کشته و بیش از ۵۲۰ نفر زخمی شده‌اند — ارقامی که سنتکام مکرراً به‌روزرسانی یا شفاف‌سازی نکرده است. این آمار شامل بیش از ۲۰۰ ملوانی که در آتش‌سوزی ناو یواساس جرالد آر. فورد مصدوم شدند، نمی‌شود.

به گفته دو مقام دولتی، حملات ایران همچنین نیروهای آمریکایی را مجبور کرده است پایگاه‌های خود را در سراسر منطقه رها کرده و به هتل‌ها و ساختمان‌های اداری بروند. آن مقام دفاعی گفت: «چرا هگزت از آنها محافظت نکرد؟ هر کسی که مغز داشته باشد می‌دانست این حملات در راه است.»

میدل ایست آی: کشتی‌های یونانی با سیگنال خاموش و ثبت مقصد جعلی، از طریق ترکیه اسرائیل را با نفت و محموله‌های نظامی تأمین کنند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۱۷

میدل ایست آی نوشت:

کشتی‌های یونانی مخفیانه اسرائیل را با نفت و محموله‌های نظامی تأمین می‌کنند.

«کشتی‌های سایه» سیگنال‌های خود را خاموش کرده و مقاصد جعلی ثبت می‌کنند تا از طریق ترکیه، اسرائیل را تأمین کنند.

خواهر یک خلبان نظامی آمریکا: برادرم در جریان بمباران، اسرائیلی‌ها اجازه ندادند سربازان آمریکایی وارد پناهگاه شوند / اسرائیل به ما خیانت کرده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۱۶

آنا اسکوبار یکی از کاربران شبکه اجتماعی اکس نوشته است: «برادر من خلبان نیروی نظامی آمریکاست. او از یک گودال در اسرائیل به من پیام داد چون در جریان بمباران، اسرائیلی‌ها اجازه ندادند سربازان آمریکایی وارد پناهگاه شوند. اسرائیل به ما خیانت کرده است.»

سی‌ان‌ان: حمله ایران، رادار کلیدی AN/TPY-2 آمریکا در پایگاه امیر سلطان عربستان را تخریب کرده؛ یک سرباز آمریکایی هم کشته شده / رویترز: شورای امنیت جمعه درباره قطعنامه بحرین درمورد تنگه هرمز رأی‌گیری می‌کند / نیویورک تایمز: روسیه، چین و فرانسه مانع از تلاش اعراب برای مجوز اقدام نظامی علیه ایران درخصوص تنگه هرمز شدند / رادار کلاد فلر: سرویس وب‌سرویس آمازون در بحرین با حمله ایران از کار افتاد

لارا روزن خبرنگار آمریکایی: حوالی ساعت ۱ بعدازظهر بنزین زدم که هر گالن ۴.۰۹ دلار بود؛ ساعت ۶ عصر شد ۴.۱۹ دلار
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۱۶

سی‌ان‌ان: حمله ایران، رادار کلیدی AN/TPY-2 آمریکا در پایگاه امیر سلطان عربستان را تخریب کرده؛ یک سرباز آمریکایی هم کشته شده / رویترز: شورای امنیت جمعه درباره قطعنامه بحرین درمورد تنگه هرمز رأی‌گیری می‌کند / نیویورک تایمز: روسیه، چین و فرانسه مانع از تلاش اعراب برای مجوز اقدام نظامی علیه ایران درخصوص تنگه هرمز شدند / رادار کلاد فلر: سرویس وب‌سرویس آمازون در بحرین با حمله ایران از کار افتاد

اینترسپت: در حمله روز جمعه ایران به یک پایگاه هوایی عربستان، دست‌کم ۱۵ سرباز آمریکایی زخمی شدند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۰۸

اینترسپت نوشت:

به گفته دو مقام دولتی که با اینترسپت گفتگو کرده‌اند، در حمله روز جمعه ایران به یک پایگاه هوایی عربستان که محل استقرار نیروهای آمریکایی است، دست‌کم ۱۵ سرباز آمریکایی زخمی شدند.

از زمان آغاز جنگ آمریکا علیه ایران در کمی بیش از یک ماه پیش، صدها نفر از پرسنل آمریکایی در منطقه کشته یا زخمی شده‌اند.

وال استریت ژورنال:حملات اخیر در خلیج [فارس] می‌تواند عرضه آلومینیوم را بیش از پیش محدود کند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۰۵

وال استریت ژورنال نوشت:

تعرفه‌ها عرضه آلومینیوم آمریکا را تحت فشار قرار داده بودند، اکنون هم جنگ با ایران اوضاع را بدتر می‌کند.

حملات اخیر در خلیج [فارس] می‌تواند عرضه این فلز را بیشتر محدود کند.

واکنش ژنرال فرانسوی به ایده ساخت یک فرودگاه برای انتقال ذخایر اورانیوم از ایران: باید بین جلسات، مصرف کوکائین را متوقف کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۳:۰۳

میشل یاکوولف، ژنرال فرانسوی، در واکنش به برخی اخبار و طرح های منتشره از ایده ها در دولت ترامپ برای ساخت یک فرودگاه برای انتقال ذخایر اورانیوم ایران از تأسیسات هسته‌ای، گفت: «باید بین جلسات، مصرف کوکائین را متوقف کنیم.»

او اعلام کرد ایده ایجاد یک پایگاه هوایی کامل در خاک ایران برای استخراج اورانیوم زیر بمباران، یک توهم جمعی است.

زاخاری فاستر، مورخ: ایران زمانی که اجداد پیت هگست در «عصر حجر» زندگی می‌کردند، چگونه بود؟
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۵۶

سی‌ان‌ان: حمله ایران، رادار کلیدی AN/TPY-2 آمریکا در پایگاه امیر سلطان عربستان را تخریب کرده؛ یک سرباز آمریکایی هم کشته شده / رویترز: شورای امنیت جمعه درباره قطعنامه بحرین درمورد تنگه هرمز رأی‌گیری می‌کند / نیویورک تایمز: روسیه، چین و فرانسه مانع از تلاش اعراب برای مجوز اقدام نظامی علیه ایران درخصوص تنگه هرمز شدند / رادار کلاد فلر: سرویس وب‌سرویس آمازون در بحرین با حمله ایران از کار افتاد

ستون نویس بلومبرگ: بر اثر جنگ، قیمت نفت خام ۱۲.۲ درصد، نفت برنت تاریخ‌دار فیزیکی ۱۷.۵ درصد و زغال سنگ نیوکاسل ۱.۵ درصد افزایش یافته
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۴۶

خاویر بلاس ستون نویس بلومبرگ نوشت:

جنگ سوم خلیج [فارس] — تأثیر بر انرژی (هفته‌به‌هفته؛ از جمعه تا پنج‌شنبه به دلیل ایستر):

نفت برنت تاریخ‌دار: ۱۷.۵٪+ (توجه: فیزیکی، نه فیوچرز)
نفت خام WTI: ۱۲.۲٪+
زغال سنگ نیوکاسل: ۱.۵٪+
گاز طبیعی اروپا (TTF): ۷.۶٪-
برق آلمان: ۴.۴٪-

صدای جنگنده‌ها در تهران
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۲۴

جماران: صدای جنگنده‌ها در تهران به گوش می‌رسد. ساعت ۲:۲۴

عضو ارشد اندیشکده کارنگی: جنگ به سمت شکست استراتژیک [برای آمریکا] در حرکت است اما ترامپ دست‌وپا می‌زند تا راه فراری بیابد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۲۲

استفان وارهایم، عضو ارشد اندیشکده کارنگی نوشت: ترامپ فکر می‌کرد حمله‌اش سه روز طول می‌کشد، اما به درگیری پرهزینه‌ای دچار شده که مسیر آن تا کنون کاملاً قابل پیش‌بینی بوده است. اکنون او دست‌وپا می‌زند تا راه فراری بیابد که در عین حال جنگ را شبیه به یک پیروزی جلوه دهد. مشکل این است که این تناقض را نمی توان حل کرد: جنگ به سمت شکست استراتژیک در حرکت است.

حکومت ایران همچنان در قدرت باقی مانده. ایران علیرغم هدف جنگی آمریکا برای نابودی چنین توانایی‌هایی، به حمله به اهداف مختلف در منطقه خلیج [فارس] ادامه می‌دهد. ایران تنگه هرمز را مسدود کرده که این امر قیمت نفت و گاز را افزایش داده و به این کشور اهرم فشار قهری برای آینده داده است.

ترامپ، مطابق با شخصیت همیشگی‌اش، همزمان تهدیدهای شدیدی برای تشدید درگیری صادر می‌کند، این گونه القا می‌کند که جنگ به زودی پایان خواهد یافت و ادعا می‌کند که پیشرفت بزرگی به سمت توافق دیپلماتیک حاصل شده است. این تناقض‌ها قطعاً برای مدیریت بازارهای سهام و افکار عمومی طراحی شده‌اند، اما ممکن است منعکس‌کننده تردید خود او نیز باشند.

جماران: فعالیت پدافند در شرق و شمال شرق تهران
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۱۰

جماران از فعالیت پدافند در شرق و شمال شرق تهران، ساعت ۰۲:۰۰ بامداد خبر داد.

حملات موشکی و پهپادی به کویت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۰۹

ارتش کویت از حملات موشکی و پهپادی به کویت خبر داد.

ویتنام: ایران در حال اجرای اقداماتی برای اجازه تردد شناورهای ویتنامی از تنگه هرمز است
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۰۹

وزارت خارجه ویتنام اعلام کرد ایران در حال اجرای اقداماتی برای اجازه تردد شناورهای ویتنامی از تنگه هرمز است.

نوه واقف زمین انستیتو پاستور: یک روز رضا پهلوی را محاکمه خواهیم کرد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۲:۰۸

صنم نراقی، نواده عبدالحسین میرزا فرمانفرما واقف زمین انستیتو پاستور:

انستیو پاستور ??
پدربزرگ من زمین را برای ساختن این مؤسسه به عنوان بخشی از توسعه زیرساخت‌های بهداشت عمومی ایران اهدا کرد.

عموی من سال‌ها ریاست آن را بر عهده داشت.
ما در کودکی پیش او می‌رفتیم و واکسن‌های مختلفمان را می‌زدیم.

این مسئله مربوط به حکومت نیست. هدف اسرائیل نابودی گذشته، حال و آینده ما به عنوان یک ملت است.

یک روز رضا پهلوی را به خیانت و کمک و همکاری در جنایات جنگی محاکمه خواهیم کرد.

سی‌ان‌ان: حمله ایران، رادار کلیدی AN/TPY-2 آمریکا در پایگاه امیر سلطان عربستان را تخریب کرده؛ یک سرباز آمریکایی هم کشته شده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۱:۴۰

سی‌ان‌ان خبر داد:

تصاویر ماهواره‌ای تأیید می‌کند که حمله ایران، رادار کلیدی آمریکایی AN/TPY-2 را در پایگاه هوایی امیر سلطان عربستان در تاریخ ۱ مارس تخریب کرده است.

این رادار که برای سامانه دفاع موشکی آمریکایی تاد (THAAD) حیاتی است، آثار سوختگی و آسیب ساختاری آشکاری را نشان می‌دهد.

ارزش آنتن این رادار به تنهایی حدود ۱۳۶ میلیون دلار برآورد می‌شود.

در این حمله یک سرباز آمریکایی نیز کشته شد.

رویترز: شورای امنیت جمعه درباره قطعنامه بحرین درمورد تنگه هرمز رأی‌گیری می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۱:۳۴

رویترز نوشت: دیپلمات‌ها گفتند که شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز جمعه درباره قطعنامه بحرین درمورد تنگه هرمز رأی‌گیری کند، اما چین که دارای حق وتو است، مخالفت خود را با هرگونه مجوز استفاده از زور اعلام کرد.

به گزارش «انتخاب»، دیپلمات‌ها به رویترز گفتند بحرین که در حال حاضر ریاست شورای امنیت ۱۵ عضوی را بر عهده دارد، پیش‌نویس قطعنامه‌‌ای را نهایی کرده که به موجب آن «تمامی ابزارهای دفاعی لازم» برای حفاظت از کشتیرانی تجاری مجاز شمرده می‌شود.

عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، به شورا گفت: «ما چشم به راه اتخاذ موضعی واحد از سوی این شورای محترم در جریان رأی‌گیری فردا درباره پیش‌نویس قطعنامه هستیم، ان‌شاءالله.»

بحرین که در تلاش خود برای تصویب قطعنامه از سوی سایر کشورهای عرب حوزه خلیج [فارس] و واشنگتن حمایت می‌شود، پیش‌تر اشاره مستقیم به اقدام الزام‌آور را حذف کرده بود تا مخالفت کشورهای دیگر، به ویژه روسیه و چین، را برطرف کند.

پیش‌نویسی که رویترز دیده است، این اقدامات را «برای مدت حداقل شش ماه … و تا زمانی که شورا خلاف آن تصمیم بگیرد» مجاز می‌شمارد.

با این حال، فو چونگ، فرستاده چین به سازمان ملل، که صبح پنج‌شنبه در شورای امنیت سخن می‌گفت، با مجوز استفاده از زور مخالفت کرد.

او گفت که این اقدام «قانونی جلوه دادن استفاده غیرقانونی و بی‌رویه از زور خواهد بود که به ناچار به تشدید بیشتر اوضاع و بروز پیامدهای جدی منجر می‌شود.»

تایم: رئیس دفتر کاخ سفید از اینکه مشاوران به ترامپ «تصویری خوش‌بینانه از نوع نگاه به جنگ در داخل آمریکا ارائه می‌دهند» ابراز نگرانی کرده
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۱:۱۸

مجله تایم نوشت: سوزی وایلز رئیس دفتر کاخ سفید نگرانی خود را ابراز کرده است که مشاوران به ترامپ «تصویری خوش‌بینانه از اینکه جنگ در داخل کشور چگونه دیده می‌شود، ارائه می‌دهند و چیزی را به او می‌گویند که می‌خواهد بشنود» و از آن‌ها خواسته است که درباره ریسک‌های سیاسی و اقتصادی «با رئیس، صریح‌تر باشند».

مجله تایم به نقل از مقامات ارشد آمریکایی گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نزدیک به یک ماه پیش از عملیات، طرح حمله به ایران را تصویب کرده بود، در حالی که در مقابل رسانه‌ها این گونه نشان می‌داد که همچنان در حال بررسی گزینه‌هاست.

این طرح پس از «هفته‌ها هماهنگی دقیق» شامل مشورت نزدیک با همتایان اسرائیلی، نهایی شده بود.

ترامپ به خبرنگاران گفته بود که ظرف «۱۰، ۱۵ روز» تصمیم می‌گیرد، اما مقامات می‌گویند او خیلی زودتر می‌دانست که آمریکا حمله خواهد کرد.

یک مقام کاخ سفید به تایم گفت: «او عمداً در حال فریب افکار عمومی بود تا از مأموریت محافظت کند.»

این گزارش می‌گوید که ترامپ هنگام اجرای حملات، اطلاع نهایی از تصمیم را به حلقه کوچکی از مشاوران مورد اعتماد خود محدود کرد.

رادار کلاد فلر: سرویس وب‌سرویس آمازون در بحرین پس از حمله ایران از کار افتاد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۱:۱۸

رادار کلاد فلر اعلام کرد: به نظر می‌رسد سرویس وب‌سرویس آمازون (AWS) در بحرین پس از حمله ایران از کار افتاده است.

نیویورک تایمز: روسیه، چین و فرانسه در شورای امنیت مانع از تلاش اعراب برای مجوز اقدام نظامی علیه ایران به منظور بازگشایی تنگه هرمز شدند
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۱:۱۷

به گزارش نیویورک تایمز، روسیه، چین و فرانسه مانع از تلاش مورد حمایت اعراب در شورای امنیت سازمان ملل برای مجوز اقدام نظامی علیه ایران به منظور بازگشایی تنگه هرمز شده‌اند.

به گفته دیپلمات‌ها، سه کشور دارای حق وتو با هر گونه لحنی در قطعنامه که اجازه استفاده از زور را بدهد، مخالف هستند.

سپاه: شرکت آمریکایی Oracle در پاسخ به ترور کمال خرازی و همسرش مورد اصابت قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۵۲

سپاه اعلام کرد: شرکت آمریکایی Oracle در پاسخ به ترور دکتر خرازی و همسر ایشان مورد اصابت واقع شد.

ادعای رئیس مجلس اردن: ایران به دنبال احیای «امپراتوری پارس» است 
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۵۱

رئیس مجلس اردن ادعا کرد:

ایران به دنبال احیای «امپراتوری پارس» است

رئیس مجلس اردن خواستار احیای پیمان دفاعی و اقتصادی مشترک اعراب برای مقابله با ایران شد.

پنتاگون: رئیس ستاد ارتش آمریکا به طور فوری بازنشسته می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۴۹

سخنگوی پنتاگون اعلام کرد ژنرال رندی جورج به‌طور فوری از سمت خود به عنوان رئیس ستاد ارتش بازنشسته می‌شود.

حمله به اردوگاه پشتیبانی لجستیکی آمریکا در اطراف فرودگاه بغداد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۲۱

منبع در پلیس عراق به الجزیره اعلام کرد: حمله‌ای به اردوگاه پشتیبانی لجستیکی آمریکا در اطراف فرودگاه بغداد انجام شده است.

سپاه: یک‌ پهپاد انتحاری اسرائیل در قزوین منهدم شد
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۱۹

روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌الامر(عج) استان قزوین اعلام کرد: یک فروند پهپاد انتحاری رژیم صهیونیستی در بخش الموت شرقی  با پدافند نوین سپاه ذیل پدافند یکپارچه کشور توسط رزمندگان سپاه استان قزوین ساقط شد.

روسیه: زمان آن رسیده که این بازی خطرناک با آتش را متوقف کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۱۱

سفیر روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت: «تشدید بی‌سابقه خشونت در خاورمیانه متاسفانه کشورهای دوست فدراسیون روسیه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

وی افزود که مسکو نمی‌تواند با «اظهارنظرهای یک‌جانبه» برخی اعضای شورای امنیت موافقت کند؛ اظهاراتی که کاملا در راستای «تمایل بیش از حد نیروهای غیرمنطقه‌ای» برای بهره‌برداری و کسب سود از گسترش «کانون‌های مزمن بی‌ثباتی در منطقه» قرار دارد.

سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: «واضح است که وضعیت فعلی، نتیجه مستقیم یک اقدام تجاوزکارانه بی‌دلیل ایالات متحده و اسرائیل علیه قلمرو حاکمیتی ایران است.»

نبنزیا خاطرنشان کرد: واشنگتن و تل آویو «نمی‌توانستند از تأثیرات بسیار جدی این اقدام نظامی خود بر کشورهای منطقه بی‌اطلاع باشند.»

سفیر روسیه در سازمان ملل، خواستار توقف سریع همه درگیری ها شد و تاکید کرد که مسکو آماده است تا با احترام به قوانین بین‌المللی، در تلاش برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک کمک کند.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل و شورای امنیت گفت: «زمان آن رسیده است که این بازی خطرناک بازی با آتش را متوقف کنیم.»

تاکید چین و پاکستان بر نقشه راه خود برای پایان درگیری‌ها در منطقه
۱۴۰۵/۰۱/۱۴ – ۰۰:۱۰

«عاصم افتخار احمد» سفیر پاکستان در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت: اوایل این هفته، چین و پاکستان یک نقشه راه ارائه کرده‌اند که شامل «توقف فوری درگیری‌ها و آغاز گفت‌وگوهای صلح فراگیر، حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، بازگرداندن امنیت دریایی در تنگه هرمز و تاکید مجدد قاطع بر منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل به‌عنوان چارچوبی ضروری برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی پایدار» است.

«فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل نیز از واکنش به ابتکار پنج ماده‌ای چین و پاکستان برای تقویت احیای صلح در منطقه استقبال کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.