تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۳۲
کد خبر : 8365

مراحل ساخت دریچه‌های تنظیم هوا

مراحل ساخت دریچه‌های تنظیم هوا
مراحل تولید و ساخت دریچه‌های تنظیم هوا برای استفاده در ساختمان ها

مراحل ساخت دریچه‌های تنظیم هوا

چکیده : مراحل تولید و ساخت دریچه‌های تنظیم هوا برای استفاده در ساختمان ها

 

مراحل ساخت دریچه‌های تنظیم هوا شرکت هوا نسیم شرق  به صورت کلی شامل مراحل زیر می باشد :

طراحی : در این مرحله، ابتدا نیازمندی‌ها و مشخصات موردنیاز برای دریچه تعیین می‌شود به این معنی که این دریچه برای چه دستگاه تهویه هوا و برای چه مکانی در دست تولید قرار گرفته است. سپس طراحان مهندسی دقیقاً ابعاد، شکل و جزئیات دقیق دریچه را طراحی می‌کنند تا کاملا مطابق نیازمندی ها پیش برود.

انتخاب مواد: پس از طراحی، مواد مورد نیاز برای ساخت دریچه انتخاب می‌شود. این مواد می‌تواند شامل فولاد، آلومینیوم، پلاستیک و یا فلزات دیگر باشد که بهترین مواد تولید دریچه امروزه آلومینیوم میباشد و دریچه هایی از جنس آهن یا فولاد به علت سنگینی و مستهلک شدن و شرایط نگهداری دشوار جای خود را به دریچه های تنظیم هوای آلومینیومی دادند لازم به ذکر است که این ورق های آلومینیوم قبل از اینکه به کارگاه های تولید دریچه های تنظیم هوا وارد شود مراحل زیادی را میگذراند تا عنصر شیمیایی آلومینیوم به ورق آلومینیوم تبدیل شود که این مراحل شامل :

  1. استخراج و تصفیه ماده خام: ابتدا ماده خام معمولاً بوکسیت که دارای آلومینیم است، استخراج و تصفیه می‌شود.

  2. تولید آلومینیوم اولیه: ماده خام پس از تصفیه، به روش‌هایی مانند فرآیند بایر مایر، به آلومینیوم تبدیل می‌شود.

  3. ریختن آلومینیوم: آلومینیوم اولیه به صورت مذاب در کوره‌های ذوب شده و سپس ریخته می‌شود.

  4. عملیات آلیاژدهی: در برخی موارد، آلومینیوم با اضافه کردن عناصر آلیاژی مختلف به منظور بهبود خواص آن، مورد آلیاژدهی قرار می‌گیرد.

  5. غلاف‌زنی و کویل‌کردن: پس از ریختن، آلومینیوم به ورقهایی شکل داده می‌شود و سپس آن‌ها را به کویلهایی که آماده برای استفاده هستند، پیچیده می‌کنند.

  6. فرآیند نهایی: ورق‌های آلومینیوم کیسه‌های حاوی ترکیبات شیمیایی مانند روغن‌ها را طی فرآیندهای خاصی می‌گذرانند تا سطح آنان را در حالتی مناسب برای استفاده قرار دهند.

بعد از سپری شدن این مراحل ورق آلومینیوم به منظور تولید دریچه تنظیم هوا در دست کارگاه های تولیدی قرار میگیرد واستقبال زیاد از آلومینیوم به خاطر مزایای فراوان آن نسبت به دیگر مواد اولیه تولید میباشد که شامل:

وزن سبک :آلومینیوم چگالی کمی دارد که آن را در مقایسه با بسیاری از فلزات دیگر سبک می کند و برای کاربردهایی که به وزن کم نیاز دارند مانند اتومبیل و هواپیما ایده آل است.

سهولت در شکل دهی: آلومینیوم را میتوان به راحتی به اشکال مختلف دراورد که همین موضوع آن را برای استفاده در صنایع تولیدی و خودرو سازی مناسب می کند.

مقاومت در برابر زنگ زدگی: الومینیوم مقاومت خوبی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد به همین علت برای استفاده در محیط های بیرونی و انواع آب و هوا مناسب است

این مزایای آلومینیوم از جمله مقاومت در برابر زنگ زدگی سبب شده تا از این فلز در شاخه ی تهویه هوا بسیار پرکار باشد.

برش و شکل دادن: مرحله بعدی شکل دادن مواد به شکل دریچه است. این عمل ممکن است شامل برش، خم کردن، حفر و دیگر عملیات فرم‌دهی باشد.

دستگاه های برش آلومینیوم وسایلی هستند که برای برش انواع مختلف آلومینیوم استفاده می شوند. این دستگاه ها معمولاً شامل تیغه های برش و مکانیزم های قدرتمندی هستند که قادر به برش آلومینیوم با سرعت و دقت بالا هستند مانند دستگاه گیوتین که همانطور که از اسمش مشخص هست همانند قیچی این دستگاه شامل دو تیغه میباشد که یکی بر روی فک بالایی و دیگری بر روی دستگاه سوار بوده است و بر اثر فشار تیغه ها فرایند برش انجام میشود.

دربرخی از دستگاه ها ی برش آلومینیوم از تکنولوژی پیشرفته مانند  CNC(کنترل عددی تراش های کامپیوتری) استفاده میشود که به کاربر امکان می دهد ابعاد و شکل برش را به دقت تنظیم کند. این دستگاه ها می توانند به صورت دستی یا اتوماتیک عمل کنند و به عنوان ابزار حیاتی در صنایع مختلف مانند خودروسازی، ساخت و ساز، فضایی و خوراکی استفاده می شوند.

با استفاده از دستگاه های برش آلومینیوم، می توان به راحتی و با کیفیت بالا انواع محصولات آلومینیومی را تولید کرد و تولیدات خود را بهبود داد.

بعد از برش ورق آلومینیوم میرسیم به مرحله خم کردن و حالت دادن که بسته به نوع و ضخانت سه روش فرمینگ وجود دارد .

به طور معمول برای ورق های آلومینیوم که ابعاد بزرگتری دارند از دستگاه ترمز خم یا فرمینگ استفاده میکنند که یک دستگاه بسیار تخصصی در فرمدهی فلزات سبک مانند ورق های آلومینیوم و گالوانیزه میباشد

برای شیت های نازکتر از روش دستی استفاده می گردد

از سوی دیگر یک روش دیگر و بسیار تمیزو دقیق برای قطعات کوچک و اشکال نامنظم وجود دارد که به آن دستگاه پرس گفته میشود. در این روش به وسیله ی نیروی دست به قطعات و شیت های فلزی و آلومینیومی فرم میدهند .دستگاه پرس از سه قسمت اصلی تشکیل میشود که شامل صفحه صاف یا میز یک بازو برای اعمال فشار و اهرم دستی می باشد.

جوشکاری یا چسبندگی: اگر دریچه‌ها از قطعات مختلف تشکیل شده باشند، این قطعات با هم جوشکاری یا چسبندگی می‌شوند تا به شکل مورد نظر دربیایند .

پوشش دهی : در این مرحله، دریچه‌ها ممکن است پوشش داده شده و یا رنگ آمیزی شوند به منظور حفاظت و زیبایی

نحوه رنگ کردن دریچه های آلومینیومی به ترتیب زیر می باشد :

  1. دریچه های ساخته شده را از هرگونه آلودگی و ذرات و گرد و غبار پاک میکنیم.

  2. از رنگ های الکترواستاتیک (رنگ استفاده شده در صنعت خودرو سازی برای بدنه خودرو) استفاده می کنیم این رنگ ها به صورت پودری هستند و برای تثبیت روی ورقه ها بسیار مناسب هستند و علت استفاده از رنگ های الکترواستاتیک مقاومت در برابر آب و رطوبت بوده که این موضوع در تولید دریچه های تنظیم هوا بسیار حائز اهمیت می باشد.

  3. ورق های آلومینیوم را در کوره قرار می دهیم.دمای کوره باید به میزان مشخص (بین 200تا 250درجه سانتی گراد)تنظیم شود.

  4. پودر رنگ هارا به دریچه ها زده این پودر به صورت الکترواستاتیک به ورق ها چسبیده و تثبیت می شود.

  5. دریچه هارا از کوره خارج می کنیم تا به آرامی خنک شوند و پس از خنک شدن آماده استفاده قرار می گیرند.

با این روش دریچه های آلومینیومی رنگی با استحکام و مقاومت بالا تولید می شود .

آزمایش و کنترل کیفیت : برای اطمینان از کیفیت دریچه‌ها، آنها باید آزمایش شوند و کنترل کیفیت صورت گیرد. این آزمایش‌ها ممکن است شامل اندازه‌گیری دقیق ابعاد، آزمون فشار، آزمون جریان هوا و سایر آزمون‌های مربوطه باشد که توسط تیم بسیار حرفه ای تولید شرکت هوا نسیم شرق انجام میشود.لازم به ذکر است که این مرحله بسیار حائز اهمیت میباشد و نادیده گرفتن آن اشتباه بزرگی است .

یک دریچه تنظیم هوا برای تولید تمامی مراحلی که بالا به آن پرداختیم را میگذراند تا به مرحله توزیع و نصب برسد.

دریچه های تنظیم هوا ی تولید شده بسته بندی اصولی شده و به محل مورد نظر برای نصب فرستاده می شوند و نصاب های خبره ی شرکت هوانسیم شرق به صورت کاملا بی نقص آنهارا در محل مورد نظری که کارشناسان ما اندازه گیری کرده اند نصب میکنند.

و بعد از نصب دریچه تنظیم هوا تست میکنند تا ببینند تمامی مراحل به درستی انجام شده یا نه .

سپس، دریچه‌های تنظیم هوا که مراحل فوق را پشت سر گذاشته‌اند، برای استفاده در سیستم تهویه و تهویه مطبوع آماده می‌شوند.

لازم به ذکر است که هرچقدر هم که از دستگاه های پیشرفته و به روز و گران قیمت برای تهویه مطبوع فضا استفاده کنیم اگر دریچه ای برای پرتاب این هوای مطبوع و توزیع آن وجود نداشته باشد این فرایند به درستی انجام نشده و تمامی زحمات و هزینه های متحمل شده برای خرید دستگاه تهویه مطبوع بی ثمر خواند بود .

همکاران ما در شرکت هوا نسیم شرق همواره برای مشاوره دادن به شما آماده خدمت هستند تا بهترین و کارامد ترین دریچه تنظیم هوا را با توجه به محل مورد نظر و بودجه مدنظر شما پیشنهاد دهند و از ابتدای اندازه گیری تا نصب و تحویل آن کار توسط کارشناسان و نیروهای باتجربه هوا نسیم شرق صورت میگیرد .

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.