تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۹:۰۵
کد خبر : 25739

روز سی و هفتم جنگ

کاهش شدید کشتیرانی در هرمز؛ عبور ۵ کشتی در شنبه و توقف کامل تردد در یکشنبه

کاهش شدید کشتیرانی در هرمز؛ عبور ۵ کشتی در شنبه و توقف کامل تردد در یکشنبه
جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و هفتم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۲ روز می‌گذرد، اکسیوس می‌گوید بارزانی اخیراً به کاخ سفید پیشنهاد داده که برای ازسرگیری مذاکرات میان کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، ‌ جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و هفتم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۲ روز می‌گذرد، اکسیوس می‌گوید بارزانی اخیراً به کاخ سفید پیشنهاد داده که برای ازسرگیری مذاکرات میان کمک کند. اکسیوس هم مدعی شده که میانجی‌ها همچنان پیام‌ها را میان واشنگتن و تهران منتقل می‌کنند، اما پیشرفت ملموسی حاصل نشده است.

اخبار مربوط به روز سی و هفتم جنگ سوم و روز صد و سی و دوم آتش بس (۲۶ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

الجزیره: شرکت‌های صنایع نظامی آمریکا در تلاش هستند که موشک‌های رهگیر را با هزینه کمتر و سرعت بیشتری تولید کنند، زیرا ذخایر آن‌ها در پی جنگ ایران و اوکراین با سرعت در حال کاهش است
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۹:۰۱

الجزیره نوشت: آمریکا برای تولید سریع‌تر موشک‌های رهگیر ارزان‌تر در واکنش به کمبودها تلاش می‌کند.

شرکت‌های صنایع نظامی آمریکا در تلاش‌اند موشک‌های رهگیر را با هزینه کمتر و سرعت بیشتری تولید کنند؛ زیرا ذخایر این موشک‌ها در پی جنگ در ایران و اوکراین با سرعت بیشتری در حال کاهش است.

این وضعیت پرسش‌هایی را درباره تبدیل شدن کمبود مهمات از یک مشکل نظامی به آزمونی برای اعتبار و قابلیت اتکای واشنگتن در برابر متحدانش مطرح کرده است.

وال استریت ژورنال: خرید مقادیر عظیمی از نفت تحریم شده ایران توسط شرکت بزرگ چینی «هنگ‌لی»/ این تجارت برای تهران به یک شریان حیاتی مالی و برای پکن به بخشی از یک شبکه تجاری گسترده تبدیل شده که فشارهای آمریکا را به چالش می‌کشد
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۸:۵۴

وال‌استریت ژورنال از تأمین مالی اقتصاد ایران توسط شرکت بزرگ چینی «هنگ‌لی» از طریق خرید مقادیر عظیمی از نفت تحریم‌شده خبر داده است؛ تجارتی که برای تهران به یک شریان حیاتی مالی و برای پکن بخشی از یک شبکه تجاری گسترده تبدیل شده که فشارهای آمریکا را به چالش می‌کشد.

در ادامه این مطلب آمده: گروه هنگ‌لی که درآمد سالانه آن از ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر می‌رود، در حوزه‌های پتروشیمی، نساجی و کشتی‌سازی فعالیت دارد و به یک قدرت صنعتی بزرگ در چین تبدیل شده است.

این مجموعه بیش از ۳۰۰ هزار نفر را استخدام کرده و از نظر میزان درآمد و گستره فعالیت، بسیار بزرگ‌تر از برخی شرکت‌های مشهور آمریکایی است.

الجزیره: با توقف مذاکرات ایران و آمریکا، رویارویی دو طرف وارد مسیر جدیدی شده؛ یعنی همزمان تشدید میدانی و فشار سیاسی و اقتصادی را در برمی‌گیرد
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۸:۳۷

الجزیره نوشت: از زمان متوقف شدن مذاکرات میان واشنگتن و تهران، رویارویی دو طرف وارد مسیر جدیدی شده که همزمان تشدید میدانی و فشار سیاسی و اقتصادی را دربرمی‌گیرد و تنگه هرمز همچنان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های تنش است.

حملات در ۷ ژوئیه گذشته، کمتر از سه هفته پس از تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، از سر گرفته شد؛ تفاهم‌نامه‌ای که آتش‌بس موقت و مسیری برای بازگشت کشتیرانی را ایجاد کرده بود.

در اواسط ماه، آمریکا محاصره بنادر ایران را دوباره اعمال کرد و تهران نیز محدودیت‌های کشتیرانی در تنگه را تشدید کرد؛ اقدامی که موجب کاهش تردد کشتی‌ها و گسترش دامنه رویارویی در اطراف این گذرگاه دریایی شد.

این تحولات همزمان با یکی از شدیدترین مراحل تشدید تنش رخ داد؛ آمریکا حملات پی‌درپی علیه اهدافی در داخل ایران انجام داد و ایران نیز به کشتی‌ها و آنچه منافع آمریکا در منطقه می‌خواند، حمله کرد. با این حال، بعداً شدت حملات مستقیم تا حدی کاهش یافت، بدون آنکه تنش‌ها در تنگه هرمز از بین برود.

کاهش شدید کشتیرانی در هرمز؛ عبور ۵ کشتی در شنبه و توقف کامل تردد در یکشنبه
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۸:۳۱

داده‌ها نشان می‌دهد تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز در آغاز هفته و پس از حملاتی که نفتکش‌ها را هدف قرار داد، کاهش یافته است؛ این وضعیت همزمان با متوقف شدن مذاکرات آمریکا و ایران برای حل‌وفصل درگیری در خاورمیانه رخ داده است.

بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌ها از شرکت کپلر که خبرگزاری رویترز به آنها استناد کرده، روز شنبه تنها پنج کشتی حامل کالاهای اساسی از تنگه عبور کردند و روز یکشنبه هیچ کشتی‌ای از این مسیر عبور نکرد؛ این در حالی است که در ابتدای هفته گذشته ۳۱ کشتی از تنگه عبور کرده بودند

فایننشال تایمز: جنگ، ایران شرکت‌های خودروسازی را به سمت استفاده از جایگزین‌های روغن موتور سوق داده
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۸:۳۱

شرکت‌های بزرگ خودروسازی جهان، از جمله فولکس‌واگن، استلانتیس و تویوتا، به سمت استفاده از ترکیبات جدید روغن موتور و مواد روان‌کننده حرکت می‌کنند تا با کمبود شدید روغن‌های پایه باکیفیت مقابله کنند؛ کمبودی که در پی اختلال در زنجیره تأمین ناشی از جنگ در خاورمیانه ـ و مشخصاً جنگ ایران ـ ایجاد شده است.

پس از آنکه شرکت‌های خودروسازی در ماه‌های نخست جنگ از ذخایر خود استفاده کردند، موجودی روغن‌های پایه گروه سوم ـ که برای تولید روغن موتورهای باکیفیت استفاده می‌شود ـ در آمریکا و اروپا رو به اتمام گذاشته است؛ این دو منطقه پیش از این وابستگی زیادی به عرضه این محصولات از خاورمیانه داشتند

سپاه: پیام منتسب به فرماند هوافضا جعلی است
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۴۹

روابط عمومی سپاه اعلام کرد صفحه و پیام صادر شده منتسب به سردار سید مجید موسوی، فرماندۀ نیروی هوافضای سپاه دربارۀ قطر جعلی است.

تنها صفحات رسمی سردار موسوی در فضای مجازی، در ویراستی و اپ‌اسکرول می‌باشد.

ترامپ: از رئیس‌جمهور کره جنوبی پرسیدم که آیا مایل است در خلع سلاح هسته‌ای ایران به ما بپیوندد؟ او گفت: «نه، ممنون!»
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۴۶

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تروث‌سوشال نوشت: «با توجه به رابطه بسیار خوب من با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از این واقعیت که ایالات متحده مدت‌ها پیش توافق کرده بود در رزمایش‌های مشترک نظامی با کره جنوبی شرکت کند، خوشحال نیستم.

این رزمایش‌ها نه‌تنها پرهزینه هستند و بخش عمده هزینه‌هایشان، مثل همیشه، توسط ایالات متحده آمریکا پرداخت می‌شود، بلکه پیامی کاملاً نامناسب و خصمانه به کشوری ارسال می‌کنند که تا زمانی که دونالد جی. ترامپ رئیس‌جمهور بوده، هیچ تهدیدی متوجه ما نکرده و محترمانه رفتار کرده است.

بنابراین، با توجه به اینکه دیگر برای لغو این رزمایش‌ها خیلی دیر شده است، به پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، دستور داده‌ام که به‌طور قابل‌توجهی از حجم رزمایش‌های مشترک بکاهد.

البته شاید بی‌ربط باشد (؟)، اما اخیراً از رئیس‌جمهور کره جنوبی پرسیدم که آیا مایل هستند در خلع سلاح هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به ما بپیوندند و او گفت: نه، ممنون!»

ترامپ: از امضای توافق مکه بین عربستان، ترکیه و پاکستان بسیار خوشحالم/ این توافق نشان می‌دهد کشورهای خاورمیانه سرانجام خواهند توانست به شکلی مؤثرتر از خودشان دفاع کنند
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۴۰

ترامپ نوشت: «بسیار خوشحالم که عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان اخیراً و سرانجام توافق دفاعی مشترک مکه را امضا کردند.

این توافق نشان می‌دهد که خاورمیانه در حال نزدیک‌تر شدن و متحد شدن است و کشورها سرانجام خواهند توانست به شکلی مؤثرتر از خودشان دفاع کنند.

به رهبری بزرگ هر سه کشور تبریک می‌گویم.

این یک گام اول بزرگ، جسورانه و مهم است!»

ترامپ مدعی «خلع سلاح هسته‌ای ضروری ایران» شد
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۳۳

ترامپ مدعی شد:تماشای فاکس‌نیوز با اجرای شانون بیم همیشه شبیه تماشای بدترین بخش‌های «سی‌ان‌انِ اخبار جعلی» است.

من شانون را نمی‌شناسم، اما او همیشه به نظر می‌رسد مهمان‌ها، نمودارها و «نظرسنجی‌هایی» را انتخاب می‌کند که منفی هستند و هیچ‌وقت درباره همه کارهای فوق‌العاده‌ای که دولت ترامپ انجام داده صحبت نمی‌کند؛ از جمله کنترل کامل مرزها، موفق‌ترین بازار سهام در تاریخ (۸۱ روز ثبت رکورد در یک سال و نیم!)، بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری تاریخ در کشورمان (۱۹.۲ تریلیون دلار!) که چندین برابر رکورد قبلی است، پیروزی‌های بزرگ نظامی بر ونزوئلا و خلع سلاح هسته‌ای ضروری ایران — و بقیه موارد هم در راه است! — همچنین پایین‌ترین نرخ جرم در تاریخ ثبت‌شده، پایین‌ترین نرخ قتل از سال ۱۹۰۰، یعنی طی ۱۲۵ سال گذشته، بالاترین تعداد افراد شاغل در تاریخ ایالات متحده، و این واقعیت که آمریکا بیش از هر زمان دیگری که به یاد داریم در جهان محترم است.

همچنین بزرگ‌ترین کاهش قیمت داروها، بیش از ۵۰۰ درصد، که تاکنون دیده شده و به صرفه‌جویی عظیم در هزینه‌های درمان منجر خواهد شد؛ بازسازی ارتش ما که در دوره اول ریاست‌جمهوری من آن را به قوی‌ترین ارتش تاریخ آمریکا تبدیل کرد، با اضافه شدن نیروی فضایی، و بسیاری موارد دیگر!

با این حال، هفته به هفته می‌بینم که شانون با مهمان‌های مخالف و خصمانه «مصاحبه» می‌کند و افرادی مثل خوان ویلیامز را می‌آورد؛ کسی که مثل یک سگ از PBS اخراج شد، از برنامه The Five هم کنار گذاشته شد تا جای او را فردی حتی احمق‌تر، جسیکا تارلوف، بگیرد. وقتی هم من را دید که وارد مقر فاکس شدم، دیوانه‌وار هیجان‌زده شد و التماس می‌کرد با من عکس بگیرد: «می‌توانم با شما عکس بگیرم؟ برای من افتخار بزرگی خواهد بود!»

در هر صورت، «برنامه» شانون دیگر قابل نجات نیست. خوشبختانه MAGA، که تقریباً ۱۰۰ درصد حزب جمهوری‌خواه را تشکیل می‌دهد، این را درک می‌کند و خواهید دید که «رتبه‌بندی» برنامه‌اش شروع به سقوط خواهد کرد.

کریس والاس بد بود، اما شانون حتی بدتر است!

خب، مهم نیست؛ ظاهراً این موضوع تأثیر چندانی نداشته، چون من اکنون در حال بازگشت به دفتر بیضی‌شکل هستم تا به کار روی پیروزی‌ها و موفقیت‌های بیشتر برای کشورمان ادامه دهم./انتخاب

ادعای نماینده پیشین کنگره آمریکا: آن‌ها [دولت ترامپ] در جلسات راهبردی درباره استفاده از سلاح‌ هسته‌ای علیه ایران بحث می‌کنند؛ گمانه‌زنی نمی‌کنم؛ خبر دارم
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۳۱

ماریجوری تیلور گرین، نماینده پیشین کنگره آمریکا و متحد سابق ترامپ مدعی شد:

«آن‌ها در جلسات راهبردی درباره استفاده از سلاح‌ هسته‌ای علیه ایران بحث می‌کنند.

بله، درست خواندید. این موضوع واقعی است. من حدس و گمانه‌زنی نمی‌کنم؛ خبر دارم.»

امروز یادداشت تفاهم ۶۰ روزه ایران و آمریکا منقضی می‌شود
۱۴۰۵/۰۵/۲۶ – ۰۰:۰۳

امروز دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ یادداشت تفاهم ۶۰ روزه ایران و آمریکا منقضی می‌شود.

اخیرا عباس عراقچی وزیر خارجه گفته بود در یادداشت تفاهم اسلام آباد، آتش بسی وجود ندارد که نیاز به تمدید آن پس از ۶۰ روز باشد.

بر اساس توضیحات عراقچی، یادداشت تفاهم فوق خاتمه جنگ را اعلام کرده و ۶۰ روز زمان برای برگزاری مذاکرات به منظور دستیابی به توافق نهایی تعیین کرده بود.

ادعای بلومبرگ: انتقال مخفیانه نفت از تنگه توسط اعراب
۱۴۰۵/۰۵/۲۵ – ۲۰:۴۸

بلومبرگ نوشت: تولیدکنندگان نفت خاورمیانه همچنان با جدیت در حال انتقال حجم زیادی از نفت خام از خلیج فارس هستند؛ اقدامی که به مهار قیمت نفت و کاهش نگرانی‌ها درباره جهش تورمی ناشی از افزایش قیمت انرژی کمک کرده، حتی در شرایطی که جنگ ایران همچنان ادامه دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: به گفته افرادی که از این محموله‌ها اطلاع دارند، انتقال نفت از طریق تنگه هرمز به‌صورت مخفیانه و بدون شناسایی، و سپس انتقال محموله‌ها به نفتکش‌های دیگر در خلیج عمان، با حداکثر ظرفیت ادامه دارد؛ این روند حتی با وجود حملات اخیر به کشتی‌ها متوقف نشده است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.