قاضی زاده هاشمی، نامزدی که وعده خصوصی سازی میدهد، اما مجموعهای با ۴۰ شرکت تابعه دارد!
به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی و وعده هایش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را شاید بتوان از موارد جنجالی وعدههای یک کاندیدا دانست.
کما اینکه هنوز نیز وعده حل سه روزه مشکل بورس توسط وی در رسانهها و افکار عمومی تکرار میشود و بارها نیز برخی پرسیده اند که او چرا نسخه علاج خود را در اختیار دولت شهید سید ابراهیم رئیسی قرار نداد تا دستکم مشکل به فوریت حل شود.
وعدههای عجیب قاضی زاده هاشمی در انتخابات ۱۴۰۰
یکی از عجیبترین بخشهای ویدیو تبلیغاتی قاضی زاده هاشمی، اما زمانی بود که برای استعاره، او سفره را روی فرش میتکاند و سخن از تکاندن نشستههای بر سر سفره انقلاب میدهد و عجیب اینکه فارغ از طنز تکاندن سفره بر روی فرش خانه، بسیاری یادآوری کردند که او خود با سفره انقلاب پیوندی دیرینه و تنگاتنگ دارد.
البته که او پس انتخابات ۱۴۰۰ بار دیگر سهمش را از این سفره برداشت و همچون الباقی کاندیداهای اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، سهم خود را از دولت سیزدهم نیز گرفت و به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منصوب شد و حالا نیز به نظر میرسد که دوباره دست به کار شده و هر چند کمتر کسی شانسی برای رسیدن وی به پاستور قائل است، اما به نظر میرسد او آمده تا سهمش از سفره انقلاب سر جای خود باقی بماند.
قاضی زاده هاشمی کیست؟
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی متولد مشهد است و در رشته پزشکی از دانشگاه فردوسی فارغالتحصیل شد. قاضی زاده در سال ۸۱ معاون درمان بنیاد جانبازان خراسان شد و بعد از آن به عضویت هیئت امناء دانشگاه علوم پزشکی مشهد درآمد. سه سال بعد و در سال ۱۳۸۴، با حکم کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت دولت محمود احمدینژاد، به ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان منصوب شد و تا سال ۱۳۸۷ در این سمت ماند.
قاضی زاده هاشمی همچنین نماینده مشهد در دوره هشتم، نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی نیز بود و در دورههای نهم و دهم به عنوان دبیر و عضو هیات رئیسه مجلس و در دوره یازدهم تا خرداد ماه ۱۴۰۰، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بوده است.
برخلاف حسن قاضیزاده هاشمی، پسرعمویش که پیشتر وزیر بهداشت در دولت حسن روحانی بود و از نیروهای اطراف آیتالله هاشمی رفسنجانی محسوب میشد، امیرحسین از ابتدای تشکیل جبهه پایداری به عنوان گروه اصولگرای نزدیک به مصباح یزدی، در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۳ به عنوان سخنگوی آن فعالیت میکرد.
حال، اما این بار امیرحسین قاضی زاده هاشمی، پس از سقوط بالگرد شهید رئیسی و همراهانش، بار دیگر تلاش دارد تا ردای یک نامزد مستقل را بر تن کند، هر چند که به نظر میرسد او با همه وعدههای تکراری که میدهد باز هم تا انتهای این انتخابات نخواهد بود.
کما این که به گزارش اقتصاد ۲۴، او دیروز در نشست خبری اش در پاسخ به سوالی در این باره که آیا تا انتها در این انتخابات حاضر خواهد بود نیز گفت: «باید به نفع کاندیدای اصلح کنار برویم و به دولتش هم کمک کنیم».
وعدههای تازه قاضی زاده هاشمی در انتخابات ۱۴۰۳
امیرحسین قاضی زاده هاشمی در این دوره از مبارزات انتخاباتی اش نیز وعدههای بسیار داده است. او در توجیه حل مشکل سه روزه بورس بار دیگر به توجیهات عجیبی روی آورد و از انتظارات حرف زد.
قاضی زاده هاشمی هم چنین درباره مساله اینترنت نیز گفت ما، چون صنعت فضایی و مخابراتی داریم، باید جزو تولید کنندگان اینترنت جهانی باشیم!
این سخنان تازه او با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی مواجه شد و دستمایه طنزهای جدی نیز در میان کاربران شبکههای اجتماعی شده است.
وعده خصوصی سازی بدون توجه به زیرمجموعه در بنیاد شهید
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، در اولین ویدیو تبلیغاتی خود با تکیه بر وعدههای اقتصادی و نجات اقتصادی ملی بر خصوصی سازی تاکید کرد و در برنامه «با مردم» گفت: «همۀ بنگاههای اقتصادی دولت را به مردم واگذار میکنم. شرکتهای دولتی باید عمومی شوند، حتی شرکت گاز و شرکت نفت.»
البته او در برنامه «صف اول» نیز گفته بود: «در بنیاد شهید از بیست سال قبل ابلاغ شده بود که بنیاد باید از بنگاهداری خارج میشد، ما موفق شدیم این کار را انجام دهیم و همین الان کارهای صندوق اندوخته شاهد در حال انجام است تا به خانواده شهدا واگذار شود و موسسه اقتصادی کوثر هم در حال واگذاری به خانواده شهدا است.»
وعده ای که البته مشخص نیست چقدر در شرف اجراست و چقدر نیز امکان اجرای آن وجود دارد. کما این که با پخش اولین ویدیو تبلیغاتی این نامزد انتخاباتی تقریبا همه توجهها و پرسشها به سوی «موسسه اقتصادی کوثر» جلب شد که چطور این وعده درباره کشور و حتی نهادهای زیر مجموعه وزارت نفت داده میشود در حالی که در خود بنیاد شهید دوران مدیریت امیرحسین قاضی زاده هاشمی چنین اتفاقی رخ نداده است.
ماجراهای سازمان اقتصادی کوثر
سازمان اقتصادی کوثر به عنوان یکی از نهادهای مهم در این سالها نه تنها دست از بنگاهداری نکشیده است؛ بلکه با توسعه فعالیت خود در بخش معدن همکاری با شرکتهایی مانند ذوب آهن را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است.
سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۳۷۲ تشکیل شده است. اسکندری مدیرعامل سابق کوثر ارزش این سازمان را ۳ هزار میلیارد تومان خوانده و گفته بود: «در سال ۹۱ فعالیتهای اقتصادی سازمان ۳۲۰ میلیارد تومان سود داشته است.»
نکته مهم نیز همین که سازمان مورد اشاره هماکنون در ۷ بخش توسعه صنایع و معادن، کشاورزی، بهداشت و درمان، برق و الکترونیک، عمران و ساختمان، کشاورزی و دامپروری و خدمات مالی برتر (بازار سرمایه) حضور دارد.
سازمان اقتصادی کوثر دارای اردوگاههای تفریحی، مهمانسرا، هتل، مجتمع فرهنگی، سینما و چاپخانه بوده و مالکیت بیش از ۱۹۰ شرکت و مؤسسه تجاری را نیز در اختیار دارد.
در زمینه کشاورزی، کوثر حداقل ۲۰ شرکت نظیر زربال، دیزباد و ماهان به هم پیوسته را دارد، که شیر، مرغ، جوجه، آبزیان، گوشت قرمز و تخممرغ تولید میکنند.
همچنین ۸۰ درصد از جوجه یکروزه مرغ مادر گوشتی، ۶۰ درصد از جوجه یکروزه مرغ مادر تخمگذار، تولید ۹۰ هزار تن (معادل ۱۰ درصد از کل تولید تخم مرغ کشور) و تولید بیش از ۵۵ هزار تن از گوشت مرغ کل کشور توسط این سازمان صورت میگیرد.
شرکت سرمایهگذاری کشاورزی کوثر نیز نزدیک به ۳۰ درصد از سویا و علوفه کشاورزی ایران را وارد میکند.
واردات ۴ درصد از سنگ تزئینی ایران از سوی این سازمان انجام میشود و جالبتر این که در زمینه بهداشت و درمان بیمارستان خاتم الانبیا زیر نظر سازمان کوثر فعالیت میکنند.
شرکتهای زیر مجموعه در بورس چه میکنند؟
سازمان کوثر شرکت سرمایهگذاری سبحان را برای فعالیت در بورس ایجاد کرده بود که با فروش حاشیه ساز آن، هماکنون دو شرکت سرمایهگذاری آوانوین و سبدگردان فراز مدیریت داراییهای آن را در بازار سرمایه برعهده دارند.
هم چنین سازمان اقتصادی کوثر مالک ۳ درصد بانک دی و ۵ درصد از سهام شرکت بیمه دی نیز هست و کوثر ۳۶ درصد از سهام شرکت سهامی عام کف (داروگر) را در اختیار داشت که آن را واگذار کرد.
قاضی زاده هاشمی، در اسفند سال ۱۴۰۰ درباره سازمان اقتصادی کوثر گفته بود که: «ما ۴۰ شرکت داریم در حال حاضر برنامههایی برای این شرکتها احصا و مشخص کردهایم که در طول سه سال آینده چه اقداماتی را با این شرکتها انجام میدهیم. از ۱۶ شرکت قرار است خارج شویم.»
وی همچنین در همان زمان نیز گفته بود: «در خصوص دیگر شرکتها نیز مشخص کردهایم که چه شرکتهایی قرار است باهم ادغام شوند و زمانبندی سه سالهای برای این شرکتها در نظر گرفتهایم. ما مسئول حفظ منافع خانوادههای شهدا و جانبازان هستیم. در حوزه املاک نیز با توجه به اینکه بخشی از املاک دارای معارض است و مشکلات حقوقی دارد در تلاش هستیم تا تکلیف حقوقی این زمینها مشخص شود.»
آن چه البته قاضی زاده هاشمی به آن توجه نداشت، اما این بود که سازمان اقتصادی کوثر با فعالیتهای مهم در بخشهایی از صنعت کشاورزی از نهادههای دامی تا مرغ و آبزیان، معادن و … شناخته شده بوده و نهادی موثر در کنشهای اقتصادی کلان به شمار میرود. اما این سازمان در ماجرای شرکت خوراک دام پارس با نماد غدام یکی از بحث برانگیزترین عملکردها را رقم زده و مانع از افزایش سرمایه این شرکت در بیش از نیم قرن گذشته شده، به طوری که غدام در ۵۷ سال اخیر افزایش سرمایه ناشی از تجدیدارزیابی داراییها نداشته و با سرمایه ثبتی در دوران پهلوی دوم فعالیت میکند!
در مرداد سال ۱۴۰۲ نیز پس از توجه کارشناسان و برخی نهادهای نظارتی به عملکرد بحث برانگیز و مرموز سازمان اقتصادی کوثر در دوران محمدرضا اسکندری، بود که خبرگزاری فارس در گزارشی مشروح با عنوان «بزرگترین افزایش سرمایه بورس چرا رخ نمیدهد/ «غدام» بدون افزایش سرمایه واگذار میشود؟» به تشریح عملکرد عجیب سازمان اقتصادی کوثر پرداخت که با سکوت مدیران سازمان کوثر روبرو شد.
این در شرایطی است که حتی در دوران حضور قاضی زاده هاشمی در راس بنیاد شهید و ناصر فخاری در سازمان اقتصادی کوثر؛ علیرغم وعدههای اصلاح بورس در ۳ روز و …؛ اما تغییری روی نداد و در بر همان پاشنه گذشته میچرخد و شرکت خوراک دام پارس با سو مدیریت اداره میشود.
حتی در این میان اصرار عشقی رئیس سازمان بورس باعث شد تا قفل عدم افزایش سرمایه غدام پس از ۵۷ سال شکسته شود و این شرکت که برآورد میشود تا ۵ هزار میلیارد تومان دارایی داشته باشد از رقم ۱۶ میلیارد تومانی ادعایی اش فاصله بگیرد.
این شرایط البته در حالی رخ میدهد که قاضی زاده هاشمی که اکنون درباره خصوصی سازی وعدههای عجیب میدهد، در مدیریت بنیاد شهید، به جای خصوصی سازی و سامان دهی شرکتهای زیر مجموعه، برای جبران سومدیریت خود به مانورهای رسانهای بر روی مساله واردات خودرو جانبازان متمرکز شد که بیش از آن که به معیشت این قشر مظلوم کمک کند، به ابزار تبلیغات منفی تبدیل شده، زیرا مردم بی اطلاع از وضعیت بنیاد شهید، سازمان اقتصادی کوثر و … گمان میکنند که این معاونت ذیل دولت رئیسی واقعا در حال ارائه چنین خدماتی به جامعه هدف است و نمیدانند که با جریان سازی تبلیغاتی روبرو هستند و واقعیت با تبلیغات فاصله زیادی دارد.
ردپای شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ اقتصادی کوثر در همه ارکان اقتصادی
اما این تنها بخش از تخلفات عجیب سازمان اقتصادی کوثر نیست.
این سازمان اقتصادی به عنوان یکی از نهادهای مهم سالهای مدیریت قاضی زاده هاشمی در بنیاد شهید نه تنها دست از بنگاهداری نکشیده؛ بلکه توسعه فعالیت خود در بخش معدن را افزایش داده و همکاری با شرکتهایی مانند ذوب آهن را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده است.
به گزارش اقتصاد ۲۴، در مهرماه سال ۱۴۰۱ سند همکاری سه جانبه سازمان اقتصادی کوثر، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و صندوق بازنشستگی فولاد کشور با هدف حضور مؤثر در معادن فراسرزمینی، سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره ارزش در حوزه معادن و مولد سازی ظرفیتهای سه جانبه در محل سازمان اقتصادی کوثر به امضا رسید.
این در شرایطی است که بنا به وعدههای قاضی زاده هاشمی به جای این مدل اسناد توسعه باید شرکتهای تابعه در مسیر خصوصی سازی و ساماندهی قرار میگرفتند.
دسته دیگر فعالیت سازمان اقتصادی کوثر، حوزه صنایع است. این سازمان در بخش صنعت از کشت و صنعت تا دانههای روغنی و حتی تولید تلویزیون را در دستور کار خود قرار داده است. گروه صنایع سازمان اقتصادی کوثر دارای ۸ شرکت است که پیشتر به آنان اشاره شد.
هم چنین سازمان اقتصادی کوثر در گروه عمران و ساختمان، معدن و برق و انرژی و مالی فعالیت خود را گسترده کرده است. شرکت توسعه معادن کوثر (سهامی خاص) شرکت معدنی زیرمجموعه سازمان اقتصادی کوثر است که در عرصه معدن و صنایع معدنی به عنوان سرمایهگذار و بهرهبردار در زنجیره ارزش مواد معدنی از مرحله اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازرگانی با اولویت معادن سنگهای ساختمانی و تزئینی فعالیت میکند.
تازه این بخشها باز هم همه ماجرا نیست؛ ردپای این هلدینگ جنجالی در بخش کشاورزی با درجه بالاتری از حضور و نفوذ وجود دارد و در میان توسعه شرکت و بنگاه داری سازمان اقتصادی کوثر در بخش کشاورزی بیشتر از سایر بخشها است. در حال حاضر سازمان اقتصادی کوثر دارای ۱۴ شرکت تابعه در حوزه کشاورزی است. سفره پربار بنگاهداری سازمان اقتصادی کوثر در بخش کشاورزی از ماشینآلات تا تولید مرغ تخمگذار و از سوی دیگر از پرورش ماهی تا گاوداری گسترده است.
حال باید از قاضی زاده هاشمی پرسید چطور در وعدههای انتخاباتی خود از خصوصی سازی حتی در صنایع نفت و گاز کشور و ارکان اصلی اقتصادی سخن میگوید اما یکی از بزرگترین و پیچیدهترین هلدینگهای کشور زیر مجموعه بنیادی است که او ریاست آن را بر عهده دارد.
کاش دستکم این مدیر همیشه حاضر در صحنه که مرتب برای حضور در انتخابات احساس تکلیف میکند درباره مدیریت و تلاشهای خود برای خصوصی سازی این هلدینگ به مردم ایران توضیح بدهد.
منبع: اقتصاد 24
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0