تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
کد خبر : 1275

جزئیات فساد در دفتر شهردار

جزئیات فساد در دفتر شهردار
یک عضو شورای شهر تهران از دستگیری چند متهم به فساد مالی در دفتر زاکانی خبر داد. سخنگوی شهرداری تهران گفت: ارزش یکی از پرونده‌های فساد که به‌اندازه نیمی از بودجه یک سال شهرداری تهران است.

به گزارش پایگاه خبری تیترنیوز، رد صلاحیت افراد شایسته به تدریج قوه مقننه را تضعیف کرده است. چند نفر از نمایندگان مجلس دهم که به فساد متهم شده بودند، بازداشت و زندانی شدند. ازآنجاکه دایره «انتخاب کردن و انتخاب شدن» در انتخابات محدود شد، برخی با شعارهای انقلابی وارد مجلس و شورای شهر شدند که بعداً دستگاه نظارتی یقه آن‌ها را درباره فساد گرفت. تازه‌ترین پرده‌برداری از فساد، واگذاری 100 خودرو شاسی‌بلند توسط نماینده تبریز است که بازرس ویژه رییس‌جمهور نیز آن را تأیید کرد. از سوی دیگر، اعضای شورای شهر انقلابی و اصولگرا، علیرضا زاکانی، دانش‌آموخته پزشکی هسته‌ای که سابقه، علم و تجربه در مدیریت شهری ندارد را به رغم مخالفت سازمان بازرسی و کنشگران به عنوان شهردار تهران برگزیدند. به تازگی فساد در برخی اعضای دفتر او افشا شده و چند نفر هم دستگیرشده‌اند. پیش از این هم نرگس معدنی پور، عضو شورای شهر تهران که فیش حقوق 35 میلیون تومانی دخترش که به عنوان رییس دفتر او استخدام‌شده بود در حالی در رسانه‌ها منتشر شد که فاطمه منصورلی، دختر معدنی پور در مرخصی زایمان در کشور دیگری به سر می‌برد، او با فشار رسانه‌ها مجبور به استعفا شد. همچنین فیش حقوقی 46 میلیون تومانی رییس حراست شهرداری تهران هم چندی پیش خبرساز شد. جزییات بیشتر را در ادامه می‌خوانید:

دستگیری چند متهم به فساد مالی در دفتر زاکانی

یک عضو شورای شهر تهران از دستگیری چند متهم به فساد مالی در دفتر زاکانی خبر داد. سخنگوی شهرداری تهران گفت: ارزش یکی از پرونده‌های فساد که به‌اندازه نیمی از بودجه یک سال شهرداری تهران است.

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران پیرامون موضوع دستگیری یکی از کارمندان شهرداری تهران که در صحن شورای شهر تهران مطرح شد، گفت: این همان موضوعی است که شهردار تهران در نشست خبری خود به آن اشاره کرد. زاکانی تأکید کرد که در راه مبارزه با فساد علاقه‌ای به علنی کردن این موارد ندارد و سعی دارد در عمل با فساد مبارزه و با آن برخورد کند. چندی قبل در پی بروز تخلفات مالی چند تن از کارکنان شهرداری تهران توسط سازمان حراست شهرداری کشف شد و پرونده با دستور شهردار تهران به مراجع قضایی و نهاد‌های امنیتی ارجاع شد.

سخنگوی شهرداری تهران گفت: مبارزه با فساد، محدود به موارد جزئی نخواهد شد و مبارزه با دانه درشت‌ها را در دستور کارداریم. اولویت اول ما بازگشت اموال و امکانات شهر به نفع مردم و بیت‌المال است. به عنوان نمونه ارزش یکی از این پرونده‌های فسادی که در این مدت کشف‌شده، به‌اندازه نیمی از بودجه یک سال شهرداری تهران است.

محمدخانی گفت: با بازگشت این اعداد به خزانه، اتفاقات مثبتی در اداره بهتر شهر انجام می‌شود. ما می‌توانیم از این ظرفیت در راستای افزایش کارآمدی، خدمات‌دهی و رضایت مردم استفاده کنیم. (برگرفته از آفتاب نیوز)

چه کسانی این افراد را وارد شهرداری کرده‌اند؟

مهدی عباسی، رئیس گروه شهرسازی و معماری شورا طی تذکری خبر از بازداشت یکی از کارمندان دفتر شهردار تهران به اتهامات مالی داد. او اعلام کرد که تعدادی دیگر نیز سال گذشته در دفتر زاکانی بازداشت‌شده‌اند! عباسی گفت: «سوا لاتی مطرح است که چه کسانی این افراد را وارد شهرداری کرده و به آن‌ها مسئولیت داده‌اند و این افراد با چه کسانی روابط مالی دارند؟» وی گفته که بنا بود برخی اتفاقات را پیش از عید افشا کند. این عضو شورای شهر تهران همچنین با ادعای اینکه «افرادی هستند که از آن‌ها اخاذی شده و مورد ظلم قرارگرفته‌اند» گفت که این افراد «اگر صلاح دیده شود، آمادگی دارند در صحن شورا حاضر شوند. خلاف واقع را پشت سر هم تکرار کردن شاید افکار عمومی را قانع کند؛ اما برای بنده باورکردنی نیست. اگر هر فردی احساس می‌کند مطالب من خلاف واقع بوده و شهرداری طیب و طاهر است، جلسات آینده شورا وجود دارد و بنده با مستندات حضور خواهم یافت.» (سازندگی)

علنی شدن فساد

زاکانی روز دوشنبه در دومین نشست خبری خود اعلام کرد که «علاقه ندارد موضوعات فساد را علنی کند!» او معتقد است؛ بیشتر «سعی کرده در حوزه مبارزه با فساد عمل کند تا شعار دهد!» وی همچنین ادعای وجود شبکه‌های فساد و تخلف در شهرداری تهران را رد کرده و گفت: «شبکه فساد وجود نداشته؛ بلکه تخلف چند نفر بوده که خودمان در مجموعه شهرداری آن را کشف، با آن برخورد کردیم و برای برخورد دستگاه نظارتی موضوع را به این دستگاه ارسال کردیم.»

واگذاری 100 خودرو شاسی‌بلند به نمایندگان

بازرس ویژه رئیس‌جمهور در خصوص اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس در خصوص تحویل خودروهای شاسی‌بلند یک خودروساز خاص به نمایندگان قبل از استیضاح گفت: مدارک به‌دست‌آمده حاکی از آن است که تفاهم‌نامه‌ای از تابستان ۱۴۰۰ و قبل از تشکیل کابینه دولت سیزدهم بین یک شرکت شبه کاغذی غیر مرتبط (رادین مبین غرب) با خودروساز منعقد و طبق مستندات به‌دست‌آمده، با کارسازی یکی از مسئولان وقت در مجلس نسبت به واگذاری بیش از یک‌صد خودرو به قیمت کارخانه و بدون قرعه‌کشی به تعدادی از ایشان و بر اساس معرفی و واسطه‌گری شرکت صوری مذکور انجام‌شده و این رویه تا اواسط ۱۴۰۱ ادامه یافته که طبق بررسی انجام‌شده، وزیر وقت صمت اطلاعی از وقوع و یا کم و کیف آن نداشته و ظاهراً تعدادی از نمایندگان هم از آن بی‌اطلاع بوده‌اند.

واگذاری خودرو

به گزارش «انتخاب»؛ حسن درویشیان‌ درباره‌ آخرین اخبار پیگیری‌ پرونده‌ واگذاری رانتی خودرو گفت: در پی دستور رئیس‌جمهور برای بررسی موضوع، بلافاصله با وزارت صمت و خودروسازان مکاتبه کردیم و از آنها در این خصوص توضیح خواستیم.

وی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: پس از ارزیابی دقیق ابعاد موضوع و احراز تخلف، در گام اول از ادامه واگذاری خودروهای درخواستی به اشخاص که در قالب تفاهم‌نامه و امثالهم خارج از روال فروش خودرو به عموم مردم بوده جلوگیری کردیم‌.

بازرس ویژه رئیس‌جمهور درباره متخلفان این پرونده‌ توضیح داد: در گزارشی محرمانه، دستگاه‌ها و افراد متخلف را به رئیس‌جمهور معرفی کردیم و در همان بدو امر مدیرعامل ایران‌خودرو برکنار شد. البته این شرکت درگذشته نیز با مصوبه داخلی درصدد واگذاری تعدادی خودروی شاسی‌بلند (هایما S8 وارداتی CKD) قبل از عرضه عمومی به مردم و بارانت قابل‌توجه به مدیران خود بود که با ورود به‌موقع بازرسی ویژه منتفی گردید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.